Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Září 2018

Poradna - co říct rodičům

19. září 2018 v 20:12 | Unka |  Veronika
Přišel mně příběh od Bindi která chodí do 7. třídy ZŠ a chtěla by poradit. Trochu si zadělala na problém protože doma zamlčela jednu skutečnost a teď čeká že až na to její rodiče přijdou což se pravděpodobně stane, bude mít průšvih. Zkusíte ji poradit?
Já ji napíši soukromě mail až zítra, dnes mám děsnej fofr a nedokážu se ani zamyslet nad odpovědí a nechci psát nějaké bludy, proto ji napíšu až zítra.
________________________________________________________________________________________
Ahoj.
Potřebovala bych poradit.
Líbí se mně chodit bosa, před prázdninami jsem asi 4 krát zkusila ve škole chodit v ponožkách ale doma jsem to neřekla protože mamka by to určitě nedovolila. Taky bych to neutajila protože mamka by to poznala podle ponožek a vyprat je nemám kde aby na to nepřišla. Dvoje ponožky jsem potom vyhodila a další dvoje jsem vyprala ale musela jsem dávat pozor aby to nevyděla když jsem je prala a sušila. Jednou jsem mamce tak trochu naznačila že bych ve škole nemusela nosit přezůvky a ona řekla že v žádném případě.
O prázdninách jsem ale někdy chodila bosa venku a bylo to pěkné.
Když začly prázdniny tak jsem přezůvky vyhodila protože už byly špatné, mamka žekla že mi na konci prázdnin koupí nové do školy. Ale mamka na to zapoměla, byly jsme nakupovat věci do školy, ptala se mi co ještě potřebuji ale já jsem ji nepřipomněla že ještě potřebuji přezůvky že žádné nemám. Od září ve škole chodím bosa bez ponožek protože nohy si snadno umyju když přijdu domů ale ponožky bych nemohla vyprat aby to mamka nevěděla a když je nevyperu tak mamka uvidí jak jsou špinavé a pozná to že jsem v nich chodila.
Ve škole už se mně učitelka zeptala proč nemám přezůvky, proč chodím bosa a já jsem řekla že mně je ještě mamka nestihla koupit. Učitelka řekla ať mně je koupí abych nechodila bosa.
Příští týden se ale má ochladit a bude mně to studit na nohy, když si vezmu ponožky tak´budou špinavé a mamka to pozná. Vypadá to že budu mít mega průšvih až na to mamka přijde že jsem ji nepřipomněla že nemám přezůvky a že chodím bosa.
Já nevím jestli to mám nechat až to mamka pozná a budu ji muset říct že jsem ji schválně neřekla že nenám žádné přezůvky a budu mít mega průšvih nebo udělat něco aby na to nepřišla nebo abych neměla tak velký průšvih. Také je možné že až bude učitelka mluvit s mamkou tak mamce řekne aby mně koupila přezůvky a mamka ani nebude vědět že je nemám. Chodím do 7 A na základku.
Bindi.

Dotaz od paní Lenky

14. září 2018 v 21:22 | Unka |  Veronika
Přišel mně mail od paní Lenky, sice už jsem ji odpověděla soukromě ale napsala že bude ráda když článek zveřejním kdyby chtěl odpovědět někdo další. Paní Lence se omlouvám že to sem dávám až po několika dnech, ale zapoměla jsem na to, tak je to tady alespoň se zpožděním.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dobrý den,
všimla jsem si Vašeho blogu na Internetu chtěla bych požádat Vás, případně další přispěvatele o radu. Mám tři děti; syna, který již chodí na střední školu a dvě dcery, které navštěvují ještě školu základní. V květnu letošního roku se synovi ztratily už po několikáté přezůvky, a tak jsem se rozhodla, že když není schopen hlídat si svoje věci, bude ten měsíc do konce školního roku chodit v ponožkách. Chtěla jsem ho tím trochu potrestat a přimět, aby se nad sebou zamyslel, bohužel to ale dopadlo celé úplně jinak, než jsem očekávala. Minulý víkend jsem vyrazila s dětmi nakupovat věci dětem do školy. Chtěla jsem při té příležitosti synovi koupit do školy přezůvky, jenže on přišel s tím, že žádné nechce a že se mu líbí ve škole chodit bosky. Takže jsme zatím žádné nekoupili a zítra bude ve škole chodit jenom v ponožkách. Syn argumentuje i tím, že údajně není sám, kdo chodí ve škole bosky a chce tak chodit už napořád. Potřebovala bych znát názor někoho, kdo tak chodí trvale, jaké s tím má zkušenosti, co na to říkají rodiče, učitelé, případně spolužáci. Nevím, jestli je to vhodné mu to povolit, protože to pak budou možná chtít i oba mladší sourozenci.
Děkuji za odpovědi.
Lenka

Zážitky z léta

5. září 2018 v 12:47 | Luky |  Náš deníček
Téměř celé léto jsme na blog nic nepřidávali, proto napíši nějaké moje zážitky z léta. V červnu jsem se vyučil jako strojní mechanik, pracuji u firmy kde se dělá se železem a také klempířské věci.
V ponožkách v práci být nemůžu tak toho využívám ve volném čase, chodím v ponožkách ven, sice ne každý den ale občas. Také jsem se naučil chodit venku úplně bos, nejprve jsem měl obavy že se za mnou budou lidi otáčet a dívat se co je to za exota že chodí po městě bos, ale poznal jsem že jsem lidi ani moc nezaujal takže tím lépe pro mně. Když chodím v ponožkách venku nosím nejraději ponožky šedé nebo hnědé, ale i modré. Zkusil jsem také bílé ponožky, ale jen několikrát. Trochu výzva je pro mně jít ven bos nebo v ponožkách a nemít sebou vůbec boty. Udělal jsem i takovou věc že jsem nechal doma boty a v ponožkách jsem jel vlakem do Teplic, tam jsem se šel projít po městě, zašel jsem do restaurace na oběd a zase jsem se vlakem vrátil domů, byl to výlet v ponožkách na celý den. Měl jsem světle šedé ponožky a když jsem se vrátil domů byly na chodidlech roztrhané.
Ségra si také udělala výlet v ponožkách, jela vlakem k babičce do Jižních Čech, boty si sebou nevzala žádné, byla tam několik dní. Se ségrou jsme také několikrát šli spolu ven v ponožkách, například pro nákupy. Líbí se nám chodit bez bot v obchodních domech, s rodiči někdy děláme rodinné výlety do obchoďáků, nakoupit, dát si tam nějaké jídlo, rodiče chodí v botách, já se ségrou bosi nebo v ponožkách.
Brzy bych chtěl jít do kadeřnictví nechat se ostříhat, vážně uvařuji že bych tam šel v ponožkách, bude to pro mně výzva jestli si to troufnu. Přidal jsem anketu aby jste mně poradili jestli mám jít do kadeřnictví v ponožkách. Díky za hlasování.

V pondělí do školy

2. září 2018 v 12:46 | Luky |  Různé nápady a myšlenky
V pondělí začíná škola, mně už se to netýká protože jsem vyšel z učňáku a nemám hlavu na to abych šel třeba na průmyslovku a udělal si maturitu, takže jsem zaměstnaný, dělám řemeslo u soukromníka. Jsem rád že mně vzal, peníze se hodí, ale musím si ještě udělat zkoušky na autogen, abych mohl dělat běžnou práci. V ponožkách už mohu chodit jen doma a venku, v práci to nejde.
Vy kteří chodíte do školy, můžete hlasovat v anketě co budete mít ve škole na nohou první den školy nebo když budete hlasovat až v pondělí nebo později tak co jste měli na nohou. Možnosti jsou boty, přezůvky, ponožky (punčochy) a nebo bos (bosa).
Můžete napsat do komentářů kolik dalších lidí mělo nebo nemělo něco na nohou.