Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Říjen 2017

Holky mají špinavé ponožky

27. října 2017 v 11:11 | Luky |  Různé fotky
Máme volno, do školy jdem až v pondělí, počasí je hnusné tak mám čas na blog. Přidal jsem fotku holek které chodily v ponožkách. Řekl bych že tyto ponožky už úplně do čista vyprat nepůjdou.

Holky venku v ponožkách

16. října 2017 v 18:21 | Luky |  Různé fotky
Fotka tří holek které si zuly boty a chodily venku v ponožkách, zřejmě je to bavilo a měly z toho radost.

Naše ponožky

10. října 2017 v 21:09 | Luky |  Náš deníček
Tohle jsou fotky mých a ségry ponožek. Ráno byly ještě nové, čisté.

Moje fotka ze školy

8. října 2017 v 18:34 | Unka |  O nás
Moc se omlouvám že jsem tak dlouho nic nepřidala ani o sobě nedala vědět. Takže abych to napravila, něco nového o mně. Od září chodím do prvního ročníku na střední, když to dodělám měla by ze mně být aranžérka. Zatím to zvládám dobře kupodivu i s učením, praktické dny mně taky baví. V těto škole můžu taky chodit bosa nebo v ponožkách, ale jsem jediná. Přezouvání je povinný ale přezůvky se nechávají v šatně ve skříňce tak se nemůže stát že by je někdo zapoměl doma.
Slibuju že sem budu přispívat častějc.
Tady je moje fotka ze školy.

Nová fotogalerie

5. října 2017 v 18:16 | Luky |  Různé fotky
Už dlouho slibuji nějakou fotogalerii, už jsem s tím začel něco dělat. Nejprve jsem si myslel že fotky rozdělím do různých rubrik jako ve škole, venku, kluci, holky, české, zahraniční, tělák apod. ale strávil bych s tím hodně času, proto jsem udělal takový mix. Jsou to fotky které jsme našli na různých stránkách a které jste nám poslali. Další fotky ještě budou, tohle je jen začátek.
Odkaz na galerii najdete tady a také v rubrice oblíbené odkazy a podrubrice Fotogalerie. Tento odkaz nahrazuje jinou, již několik let nefunkční fotogalerii.

Zahraniční článek

2. října 2017 v 7:06 | Luky |  Různé články
Zajímavý článek ze zahraničí:

Is it permitted to be barefoot in school?

Unci Narynin, barefoot every summer and constantly since 2013

A general answer to this cannot be given as every school has its own rules and dress codes.

In some countries, even where school uniform is worn, it seems to be expressly permitted at least for younger children to be barefoot in summer.

Some schools have a rule that shoes must be worn (or sometimes indoor shoes, where outdoor shoes aren't allowed in school). Some just say "no outdoor shoes". Some may even list the types of shoes permitted to wear. And others don't mention anything about dress code in their rules.

If the written rules don't mention anything, or only vaguely state "appropriate attire expected" without going into details, you can just give it a try. If anyone asks, say you feel more healthy and comfortable that way. Certainly, an indoors environment where you spend a lot of time sitting will not be especially dangerous to your feet, with the possible exception of workshop classes.

As others replied, there are benefits to living barefoot: Better training, fewer deformities, no risks of ingrown nails or fungus. So I see no logical reason for a dress code requiring footwear. But dress codes don't always follow logical criteria.