Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Říjen 2015

Do dílny v ponožkách

18. října 2015 v 15:39 | Luky |  Pro a proti
Chtěl bych zkusit být jeden den v dílně v ponožkách, ale rozmýšlím se jestli to mám uskutečnit a jak to udělat aby mně to mistr dovolil. Mohl bych říct že mně bolí noha nebo že mám otlačené nohy od bot, ale nevím jestli by to prošlo. jsem první rok v učení, učím se strojním mechanikem. Většinu času stojíme u ponku a pilujeme pilníkem nebo něco tvoříme.
Anketu s hlasováním sem nedám protože by asi zase někdo dal víc hlasů tak by to bylo neobjektivní. Jestli mně chcete poradit jestli to mám zkusit nebo ne napište do komentářů.

Školy ve Finsku

10. října 2015 v 17:39 | Luky |  Různé články
Ve Finsku je normální že žáci chodí v ponožkách ve škole. To by mněli vidět u nás někteří učitelé nebo rodiče žáků kteří jim to nechtějí dovolit. Je ale pravda že tam asi mají ve škole čistěji než u nás, zřejmě i někteří učitelé tam chodí v přezůvkách nebo v ponožkách. Někde jsem viděl i žáky při praxi ve školní jídelně kteří byli v ponožkách.
Dám sem několik odkazů na videa z finských škol:


Modré ponožky

10. října 2015 v 11:50 | Unka |  Náš deníček
Teď jsem týden nosila modrý ponožky protože bílé jsem si ještě nechala špinavé a někdy je dochodím. Po bílých jste nejvíc hlasovali pro modré, proto jsem si je vzala. Nosila jsem je týden, ale nechtělo se mně je fotit po týdnu, to už jste viděli na býlých jak vypadali, tak jsem je vyfotila v půlve týdne. Jeden den jsem je měla ve škole mokrý protože byla mokrá podlaha a potom mně to na nohou studělo Plačící rozmýšlela jsem se jestli si je mám svlíct, ale nechala jsem si je až mně na nohou uschly. Už jsem je vyhodila, s mámou jsme se s bráchou domluvili že budem vždy nosit jedny ponožky týden a potom se vyhodí a v pondělí si vezmem nový. Máma tak nebude muset prát naše ponožky a nebude špinavá pračka a vana nebo umyvadlo Usmívající se
Brácha udělal anketu jestli má cvičit bos nebo v ponožkách nebo v botách, tak bych stejnou anketu mohla udělat já. Tak se vás ptám, jak bych podle vás měla cvičit v tělocvičně, úplně bosa nebo v ponožkách nebo v botách na tělák? Můžete hlasovat a případně můžete napsat do komentářů důvod proč hlasujete pro to pro co hlasujete Mrkající

Jaké ponožky si mám vzít v pondělí?

4. října 2015 v 7:44 | Unka |  Náš deníček
Nevím jaké ponožky si mám vzít v pondělí do školy Nerozhodný tak jsem udělala anketu abyste mně poradili. Vyfotila jsem ponožky které ještě mám (od každý jednu aby se vešly na jednu fotku) a také mám pořát ty bílé špinavé. Možnosti jsou že bych bílé vyprala, po vyprání bych je vyfotila aby bylo vidět jestli šly vyprat a nosila bych je zase do školy, druhá možnost že bych je neprala a nosila bych je dál špinavý tak jak jsou, nebo bych si vzala nějaké z těch tří které jsem vyfotila, modré, růžové světlé nebo růžové tmavší. Ještě napíšu že si vezmu na sebe džíny. Tak můžete hlasovat, jsem zvědavá co mně doporučíte Mrkající

Pátek

2. října 2015 v 18:49 | Unka |  Náš deníček
Dnes píšu o něco dýl protože jsme měli delší školu a po škole jsme se s holkama ještě toulaly po městě. Když jsem přišla domů tak jsem ještě musela něco uklidit a až pak jsem udělala fotky. Je na nich vidět že jsou špinavější než včera, i zezhora jsou špinavější. Když si vzpomenu jak byly krásně bílý...:) Když bych je chtěla vyprat tak do pračky k dalšímu prádlu je dát nemůžu, jedině je vyprat v umyvadle. Nebo je možná vyhodím já ještě nevím Nerozhodný.


Čtvrtek

1. října 2015 v 17:30 | Unka |  Náš deníček
Dnes se mně pokusila učitelka zesměšnit před celou třídou... :XD ale moc se jí to nepovedlo. Při první hodině si všimla mých špinavých ponožek a zeptala se mně jak dlouho nejsou vypraný, tak jsem řekla že je nosim od úterý a že ještě praný nebyly. Teď přišly řeči jako co na to rodiče... že až bude rodičák že si o tom musí s mámou promluvit... že ponožky se mají prát denně i když se nosí přezůvky a ne v nich šlapat po zemi po celý škole a neprat je... že by se štítila vzít si je ráno na nohy.... že od nich musím mít v botách pořádný humus.... Křičící. Pak se uklidnila...:D. Kluci to většinou berou vpoho, některý holky měly na mně blbý narážky hlavně když jsem chodila bosa a že jsem měla špinavý nohy ale už se uklidnily.... Mrkající
Nechtělo se mně ale ve škole pózovat kvůli vyfocení aby na mně všichni nečuměli tak jsem se vyfotila až doma. Dnes se moc nezašpinily protože jsme měli kratší den a taky jsem míň chodila, ale zítra máme víc přesunů do jiných tříd a delší školu a bude pátek tak už se budem těšit na víkend a možná budeme ve škole víc dělat kraviny a bejkárny jako lítat po třídě a blbnout tak myslím že zítra budu mít ponožky špinavější. Zítra bude poslední den kdy je budu nosit tak je vyfotím na nohou z víc úhlů a i víc zblízka a dám si na tom víc záležet.