Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Březen 2016

Odpověď paní učitelky

24. března 2016 v 16:46 | Unka |  Vaše příběhy
Dostala jsem odpověď od paní učtelky které se v komentáři ptal MG jak to chodí s přezouváním ve škole kde ona učí. Tada je její odpověď:

Na počátku školního roku věnuji čas tomu, abych studenty seznámila s pravidly chování a práce ve škole. Z mých zkušeností vyplývá, žestudenti jsou ochotni akceptovat i poměrně náročná pravidla, pokud je s niminěkdo seznámí a vysvětlí jim jejich význam. Jedním z pravidel je právěpřezouvání, které je u nás stanoveno ve školním řádu, kde jsou konkretizovány ipodmínky pro obuv, kterou mají žáci ve škole mít. Přezutí nesmí zanechávat napodlaze zejména černé šmouhy a rýhy. Pokud žák přezůvky nemá, musí ze šatnyvyjít na "čistou chodbu" bos. Některým žákům to nevadí a nenos í přezůvkypravidelně. Jiní občas přezůvky zapomenou a musí být ve škole v ponožkách,i když třeba nechtějí. Někdo to může vnímat jako trest, ale řekla bych, ževětšina žáků to vnímá jako přirozený důsledek toho, že přezůvky nemají.
Před několika lety jsme ve škole zkoušeli volnější režimohledně přezouvání. Pokud někdo neměl přezůvky, mohl si nechat boty, pokud sipodrážky umyl na WC a omluvil se službě. Studenti toho ale ve značné mířezneužívali a část přezůvky nenosila. Tyto studenty jsme později zapisovali apsali jim poznámky, což nikam nevedlo. Těm co se přezouvali, pro změnu vadiloto, že se přezouvají, zatímco ostatní chodí, po škole v botách. Některýmžákům, kteří skutečně zapomněli přezůvky, vadil zápis zapomenuté pomůcky. Bylo to spojeno ale i s dalšími problémy zejména v zimních měsících, kdy desítky žáků po ránu putovaly na WC, aby si omyly obuv a přidělávaly tím práci nejen uklizeč kám, ale i školníkovi, neboť nejednou se jim podařilo ucpat odpady u umyvadel. Požadavekna opětovné zavedení kontrol přezouvání vyplynul z jedné diskuse, kteroujsem měla se třídou na školním výletě. Později jsem o tom hovořila i s rodičia na pedagogické radě bylo následně rozhodnuto o znovuzavedení kontrolpřezouvání.
Vyučující nemají nařízeno se přezouvat, ale naprostá většinaz nás se po příchodu do práce přezouvá. Sama si nedovedu představit, žebych celé vyučování trávila ve škole v kozačkách.
Pokud čtenáře Vašeho blogu bude opět něco zajímat, můžete mi napsat. Netušila jsem, že bosé chození může studenty inspirovat k tomu, že o tom vytvoří blog. Na druhou stranu proč ne. Bosá chůze je pro lidské tělo přirozenější a zdravější a pokud člověk odloží boty třeba v létě, je to příjemná změna.
Ája.

Fotky z Rakouska

21. března 2016 v 20:59 | Luky |  Různé fotky
Přidávám další fotky z focení tříd ve škole v Rakousku. Žáci šli na focení ven před školu v přezůvkách, ti kdo byli ve škole v ponožkách šli v ponožkách i ven.

Fotky na Rajčeti

19. března 2016 v 15:03 | Luky |  Různé fotky
Vlevo v menu v rubrice Oblíbené odkazy je rubrika Různé fotky. Je to odkaz na Rajče kam dává fotky Kamila, dak doufejme že bude další fotky přidávat, slíbila že ano. Můžete se tam občas podívat jestli je něco nového.

Natálie v silonkách

12. března 2016 v 16:32 | Luky |  Různé fotky
Tato dívka se jmenuje Natálie a chodila v silonkách v obchoďáku. Pamatuji si že jednu z těchto fotek jsem viděl na Clarisy blogu, je to ta fotka na eskalátoru. Už jste někde tyto fotky viděli nebo ještě ne? A viděli už jste nějaké jiné fotky s touto dívkou?

Umístění fotek

11. března 2016 v 16:11 | Luky |  Různé fotky
Napsala mně Kamila že má hodně fotek ze škol kde jsou kluci a holky bosi nebo v ponožkách a ptala se mně jestli nám je má poslat aby jsme je dali na blog nebo jestli je má dát na Rajče a sem by se dal odkaz. Nevím jak se dávají fotky na Rajče, ale Kamila psala že o hodně snadněji než sem na blog protože sem se musí dávat po jedné a tam jdou dát celé série najednou. Chtěli byste to tak že by tady byl odkaz na fotky na Rajčeti? Nebo máte lepší nípad kam dát fotky?

Kluk v ponožkách

6. března 2016 v 17:53 | Luky |  Různé fotky
Tohle jsou fotky nějakého kluka který chodí v ponožkách na učňáku.

V botách, přezůvkách i ponožkách

1. března 2016 v 20:15 | Luky |  Různé fotky
Na této fotce z focení třídy jsou studenti v botách, přezůvkách i ponožkách nebo silonkách. Zřejmě jim školní řád toleruje všechny tyto možnosti.

Co jste o sobě napsali

1. března 2016 v 12:00 | Luky |  Vaše příběhy
Zkopíroval jsem z dotazníku odpovědi na otázku kde jste mohli napsat něco o sobě ohledně chození v ponožkách. Nepřišel jsem na to jak zjistit jména těch kdo napsal který článek, jestli sem chodí někdo kdo něco z toho napsal tak může napsat do komentářů který článek je jeho.

1.

Většinou nosím jenom silonky a někdy na ně elasťáky. Většinou i doma, neznám nic lepšího a příjemnějšího

2.

Když jsem chodila do školy tak chodil bos většinou jen kdo si zapoměl přezůvky, dobrovolně chodil bos jen málokdo a to spíše před letními prázdninami. Moje dvě děti už víc než rok chodí ve škole v ponožkách nebo bosi protože to tak chtějí a nezakazuji jim to, když se jim to líbí tak jim to dopřeju.

3.

Na účňáku se s přezůvkama skoro nikdo netahal. Krom toho nosit je v báglu s noťasem a svačinou mi připadá fakt ekelhaftní. Ponožky se stejně furt perou a je jedno jestli je házím do pračky když jsou málo špinavý nebo hodně.

4.

rodiče nemají práci dostáváme jen dávky a mamka řekla že by sme já ségra a brácha mohli ve škole chodit bosi aby nemusela koupit přezůvky.Už jsem si na to zvykla a neva mně to.V zimně nosim ponožky a nepereme je mamka řekla že praním se taky zničí že je můžu mít špinavý.Když neni moc zima tak je nenosim a chodim ve škole bosa.Brácha a segruška taky chodí bosi.Brácha ale našel pantofle tak je ted nosí ale jsou to nejaký starý ošklivý to rači chodim bosa než v takových pantoflých jako má brácha.

5.

U odpovědi jestli jsou naši proti tomu, že chodím ve škole v ponožkách jsem nevěděla, co tam mám dát. Mamce to hodně vadí, dokonce jsem dřív kvůli tomu od ní dostávala facky, dneska mi už jen nadává a říká o mě, že jsem kráva. Naštěstí žiju ale s tátou a ten je v pohodě. Zajímá se jen o to co bylo ve škole a koho mám. Taťka sám se nedávno prořekl, že chodil ve škole v ponožkách.

6.

Chodím na bigbít, tam se vždy zuju a tancuju v ponožkách

7.

K chození v ponožkách ve škole mě přivedla má nejlepší kamarádka, za což jsem ji moc vděčná. Je to úžasná volnost v pohybu. Kdo to nikdy nezkusil, neví o co přichází. Naši čas od čas trochu brblaj, hlavně mamka, jak ty punčochy vypadají, ale jsou to moje nohy a ne jejich. Ráda nosím šaty nebo halenku a k sukni silonky. Teď v zimě beru hodně silné. Je to skoro jako být bosa.

8.

Už jako malá jsem měla něco se zádama a s páteří, když jsem chodila bosa tak to bylo lepší. Doktorka mně doporučila chodit bosa co nejvíc. Od jara do podzimu chodím bosa nebo v ponožkách všude, v zimně nosím venku prstové boty nebo chodím v neprenových ponožkách a to i do školy. Ve škole si neoprenky zuju a buď jdu do třídy bosa nebo si obuju ponožky který si nechávám ve skříňce. Dřív jsem nosila protiskluzové ponožky ale už je nenosím protože jsou spíš pro malé děti.Od jara do podzimu většinou chodím do školy bosa nebo v normálních ponožkách, někdy v silonkách punčocháčích. Dochtorka mně napsala i potvrzení do školy že mně doporučuje chodit bosa. Rodiče podnikají a mají peníze tak mi kupují ponožky a silonky punčocháče a nevadí že je zničím a kupují mně neoprenky a nevadí že jsou drahý. Ponožky mně máma nepere, řekla že když v nich pořád chodím a nenosím boty tak se nemusí prát. 14,29%
1

Info o nás

1. března 2016 v 11:29 | Luky |  O nás

Lukáš:

Přezdívka: Luky, Lukas, Lukin, Predator
Zájmy: Auta, vojenská technika, zbraně, strategie bitev, kriminalistika, filmy.
Oblíbené filmy: Rambo, Vetřelec, Predátor, Černý jestřáb sestřelen, Hanebný parchanti,
Rychle a zběsile
Oblíbené oblečení: Maskáče, džíny, lesácká bunda, v létě triko a plážové kraťasy
Oblíbené boty: Kanady, plátěnky, v létě sandály
Oblíbené seriály: Letecké katastrofy, Bořiči mýtů, Trabantem v Jižní Americe, Kdo přežije
Oblíbené jídlo: Guláš, svíčková, houbovka, smažený sýr, těstoviny, pica
Oblíbená hudba: Kabát, Kryštof,
Datum narození: 28.6.2000
Kontakt: predator.ozzi@seznam.cz
_______________________________________________________________________________________

Veronika:

Přezdívka: Werunka, Weri, Unka
Zájmy: Horory, grafitty, sk8, gothic, smutná a depresivní hudba a básničky, tajemno, chodit
s kámoškama po městě a dělat bordel a krávoviny
Oblíbené filmy: Ghost rider, Ostrov dr. Morenauea, Jurský park, Červená karkulka,
Letopisy Narnie, Piráti z karibiku, Vejška
Oblíbené oblečení: tričko, mikina, halenka, džíny, kratší sukně
Oblíbené boty: ponožky
Oblíbené seriály: Ulice, 4teens
Oblíbené jídlo: Kuře s hranolky, svíčková, pizza, špagety
Oblíbená hudba: Xindl-X, Visáči, One Direction, Delain, Katy Perry, Chinaski
Datum narození: 23. dubna 2002.
Kontakt: werisekweri@centrum.cz