Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Květen 2018

Čeká mně změna

25. května 2018 v 17:28 | Luky |  Různé nápady a myšlenky
Moje chození v ponožkách ve škole brzy zkončí protože letos končím učňák a od července již nebudu chodit do žádné školy, ale do zaměstnání. Dosud byl náš blog především o chození v ponožkách ve škole, ale to už se mně nebude týkat, ale budu se o naše téma zajímat dál, i když uz ne tolik na téma škola. Chtěl bych chodit v ponožkách venku, ale začnu až za měsíc protože mně bude 18 a nikdo mně to nebude moci zakázat, i rodiče už mně to musí tolerovat. Ponožky si budu kupovat z peněz které si vydělám. Moje 18. narozeniny které budu mít 23. června vychází na sobotu a oslavím je tak že půjdu ven v ponožkách a budu chodit v ponožkách po městě. Budu si užívat toho že už mně do toho nikdo nebude moct mluvit.

Poradna - co k sukni, šatům

13. května 2018 v 9:50 | Unka |  Poradna
Dostali jsme dotaz do poradny:

Autor: Vanda - 14 let

Ahoj, v naší škole jsme čtyři kdo chodíme v ponožkách, já jsem začla v březnu a je to skvělé, jsem ale jediná holka, ostatní tři jsou kluci.
Od rodičů to mám dovolené, ale musím si sama řešit nákup a praní ponožek. Mamka mně řekla že moje ponožky nebude řešit, že záleží na mně jestli si je budu prát nebo nosit špinavé a jestli je budu nosit do úplného zničení nebo je častěji měnit, řekla že už jsem dost velká na to abych si tohla řešila sama. Ale nevadí ji to, dokonce mně zvýšila kapesné a řekla že záleží na mně jestli to zvýšené kapesné využiju na častější nákup nových ponožek nebo jinak.
Ale teď proč píšu do poradny. Začíná být teplo, chtěla bych nosit sukni, ale myslím že ponožky k sukni nebo šatům nejsou zrovna OK, to bych si připadala jako malá holčička. Zkusila jsem nosit silonky, ale stály 70 Kč a za dva dny se roztrhaly. Mluvila jsem o tom s mámou, řekla že mně neporadí, že se musím rozhodnout sama, že mně může poradit jen tak že řekne abych nosila přezůvky a když je nechci nosit, nebude mně radit co a jak s ponožkama.
Můžete mně poradit? Ráda bych věděla jak to třeba dělají holky v jiných školách které nenosí boty nebo přezůvky a nosí sukni, šaty.
.....................
Odpověď:
Máš několik možností. Můžeš k sukni nosit ponožky, v tom případě budou nejlepší bílý, nebude to sice zrovna nejlepší ale úplná katastrofa také ne. Nebo nosit silonky a počítat s tím že se dřív zničí a budeš tak mít větší výdaje, nebo chodit úplně bosa což také není ideální ale ani ne úplně nevhodné, nebo nosit dlouhé kalhoty a ponožky. Záleží i na tom jaký máte ve škole kolektiv, jak se ráda oblékáš a na co si troufneš. Já k sukni ponožky nenosím, někdy si beru silonky a někdy jsem bosa.
Možná lépe poradí někdo další v komentářích. Usmívající se

Poslední den školy

8. května 2018 v 20:58 | Luky |  Různé fotky
Na fotkách jsou žáci poslední den školy. Tento den se již nemuseli přezouvat, mohli ve škole chodit v botách, ale dvě dívky se raději zuly protože to pro ně bylo lepší než být v botách. Jedna byla bosa, druhá v silonkách.


Fotky ze školního plesu

1. května 2018 v 15:10 | Unka |  Různé fotky
Ve fotogalerii jsme vytvořili novou rubriku Plesy. Zatím jsem tam dala několik fotek z plesu střední školy v Kolíně. Na ukázku dávám dvě fotky sem, další jsou ve fotogalerii.