Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Listopad 2017

Dotazník

17. listopadu 2017 v 15:38 | Unka |  Různé nápady a myšlenky
S bráchou jsme se domluvili že uděláme dotazník např, Vyplňto nebo Suvrio, dnes jsme s tím začli ale neshodli jsme se na nějakých otázkách, nějaký který chtěl dát brácha jsem tam nechtěla já a naopak některý který bych já chtěla se nelíbili bráchovi, skoho jsme se kvůli tomu poprali... Překvapený
Kdybyste měli nápad na otázku nebo otázky který by v dotazníku mohli být můžete nám to napsat sem nebo na mail. mělo by to být na téma chození v ponožkách, ale nejen ve škole ale i třeba v zaměstnání, venku apod a věci co s tím souvisí. A mělo by se to týkat všech lidí, to znamená kluci, holky, muži, ženy. Dotazník bude takový že bude otázka a několik odpovědí a lidi budou hlasovat pro tu odpověď nebo více odpovědí s kterou nejvíc souhlasí. Usmívající se

Když je mokrá podlaha

15. listopadu 2017 v 18:38 | Unka |  Různé nápady a myšlenky
Nějakou velkou anketu uděláme s bráchou až bude víc času, možná v pátek když nebude škola. Zatím jsem udělala jednu malou anketu jejíž téma bude brzy aktuální a to je mokrá podlaha ve škole.
Na podzim a v zimě často prší, sněží, do školy se nanese voda, bláto, sníh na botách z venku, hlavně okolo šaten a v přízemí to tak bývá, z šatny se někdy musí jít po mokrý podlaze a neni kudy to obejít. Udělala jsem anketu co byste mně poradili jak to mám vyřešit když nemám přezůvky. Můžete hlasovat v anketě, případně napsat do komentů. Mrkající

Chtěli byste vyplnit dotazník?

14. listopadu 2017 v 16:49 | Unka |  Různé nápady a myšlenky
Už tady dlouho nebyla nějaká anketa. Napadlo mně že bychom udělali nějaký dotazník, anketu na naše téma. Byly by to otázky s odpověďmi, vy byste označovali odpovědi se kterými byste nejvíc souhlasili. Udělala jsem anketu kde můžete hlasovat jestli byste takový dotazník chtěli a třeba můžete napsat do komentářů jaké otázky by v dotazníku mohly být. Když kliknete na "Přidat komentář" anketa se zobrazí

Bosý učitel

11. listopadu 2017 v 16:55 | Luky |  Různé fotky
Fotky učitele který je ve škole bos

Zajímavé stránky o ponožkách

1. listopadu 2017 v 18:19 | Luky |  Různé články
Tohle je zajímavý článek. Je zveřejněn na těchto stránkách:

Co takhle chodit bez bot?

Láká to zejména mladé lidi i děti, které instinktivně cítí, že je to dobré pro jejich zdraví. Móda zvaná bosování resp. "barefooting" se v naší zemi objevila v nedávné minulosti a získává si stále více příznivců. Podle odborníků je bosování pro lidské zdraví velice prospěšná už jen třeba proto, že vysoká teplota uvnitř bot v horkých letních dnech vytváří příznivé prostředí pro nejrůznější mikroorganismy.

Neestetické i příjemné

Někdo pak chození bez bot posuzuje jako neestetické a nehygienické a zdůrazňuje, že je společensky nevhodné a neelegantní a že kdo chodí bez bot, může pak na ponožkách donést domů různé druhy nečistot. Naopak podle jiných je bosé chození zdravé a v teplém počasí daleko příjemnější, než si pařit nohy v uzavřených botách. Ve výsledku tak mnozí lidé praktikují bosování jen v ústraní, např. na lesních nebo polních cestách - třeba už jen proto, že je jim kontakt nohou bez bot se zemí prostě příjemný.

Bosování už nejen v přírodě

Poslední dobou tento trend pomalu a nesměle proniká i do našich měst, v některých cizích zemích, např. v Austrálii, je přitom již dost rozšířený. Proti chození bez bot ve městech však mluví nejčastěji nečistota na ulicích a riziko poranění nohou o nejrůznější nerovnosti či dokonce střepy nebo ostré kamínky. Vycházka jen v ponožkách vám ovšem může přivodit i další nepříjemné chvilky ohledně toho, na co či kam šlápnete, či co vše si na nich můžete přinést domů.
Na toto téma si již několik studentů založilo blogy. Ve prospěch chození bez bot zde argumentují většinou potřebou zbavit se sevření bot a objevil se i názor, že nemá-li někdo k oblečení vhodnou obuv, může být lepší, když se z bot vyzuje.

Zajímavé informace na blogu

Objevily se zde i snahy nějak té obuté většině vysvětlit, že někteří chodí bez bot proto, že jim to prostě vyhovuje a je jim to příjemné. Jakýmsi mottem těchto blogů tak může být "Zujte si boty a choďte v ponožkách - je to _____!". I když pro většinu to nejspíš nelze brát doslova a boty jsou pro ni prostě nutnost, obecně lze říci, že je na místě zaujmout vůči "ponožkářům" tolerantnější postup.
Takže pokud vás chození jen v ponožkách i ve městech "láká", klidně to zkuste - inspiraci a hlavně podporu můžete čerpat třeba právě na některém ponožkářském blogu .