Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Září 2015

Středa

30. září 2015 v 18:38 | Unka |  Náš deníček
Musím se omluvit ale dnes nemám na nic náladu Plačící ve škole mně sjela učitelka protože mně nejde matika a pohádala jsem se s kamarádkou.... Zamračený Dnes jsem vyfotila svoje ponožky až teď doma když jsem je svlíkla. Ale slibuju že zítra a v pátek je vyfotím i na nohou.

Úterý

29. září 2015 v 15:08 | Unka |  Náš deníček
Po prvním dni ve škole v bílých ponožkách je vidět že ponožky na chodidlech trochu zčernaly S vyplazeným jazykem.
Myslela jsem že udělám fotky ve třídě nebo na chodbě ale tam by na mně všichni koukali, kluci by měli blbý narážky Zamračený tak jsem o přestávce před poslední hodinou s kámoškou vyšla ven před školu a kámoška mně vyfotila, tam nikdo nebyl tak byl klid Mrkající. Jednu fotku jsem udělala doma když jsem přišla a zula se. Teď jsem ještě fotky upravila abych nebyla tak snadno poznat...:). Zítra si vezmu zase tyhle ponožky a zase udělám fotky...

Pondělí

28. září 2015 v 11:04 | Unka |  Náš deníček
Vyfotila jsem ponožky který budu nosit ve škole od úterý do pátku. Vyfotila jsem je zezhora, zezdola a na nohou. Znovu je vyfotím zítra po škole, řekla bych že tak pěkně čistý už nebudou.


Fotky ponožek

23. září 2015 v 20:13 | Unka |  Náš deníček
Některý z vás psali do komentářů že bych mohla vyfotit moje ponožky jak vypadají až půjdu domů ze školy.... :) To je dobrej nápad Usmívající se ale budou to fotky abych na nich nebyla poznat. Asi by to chtělo je vyfotit aby bylo vidět jak jsou na ponožkách špinavý chodidla. Napadlo mně že by se dala udělat anketa v který byste hlasovali jaký ponožky si mám vzít a který by měly nejvíc hlasů bych si do školy vzala. Když je nebudu mít doma tak se domluvím s mamkou aby mi je koupila třeba až se bude něco nakupovat. Mrkající Hlasování bych mohla nechat přes víkend a v pondělí bych si vzala ponožky který vyhrajou na hlasy a vyfotila bych je jak budou špinavý buď ve škole nebo až přídu domů Usmívající se Je to dobrej nápad?

Cvičný poplach

23. září 2015 v 19:44 | Luky |  Různé články
Přišel nám odkaz na fotku a článek. Ve škole udělali cvičný poplach a jedna holka která zřejmě byla ve škole v ponožkách tak chvátala že si ani nevzala boty a ven vyběhla v ponožkách. Tady je origoš článek a fotka:
V úterý 31. 1.2012 byl kolem poledne vyhlášen ve škole cvičný poplach.Všichni museli co nejrychleji opustit školu a seřadit se na vymezeném místě za školou. Nejmenovaná žákyně naší školy se tak bála o svůj život, že vyběhla ven bez obutí. Příklad hodný pozornosti. P.N.

Nový školní rok

19. září 2015 v 17:32 | Unka |  O nás
Brácha už napsal jaký měl začátek na učňáku i když zapoměl napsat o tom průšvihu který tam měl, ale možná si na to ještě vzpomene.... Já jsem na rozdíl od něj nešla do nový školy protože jsem pořád na základce tak už vím jak to tam chodí a že můžu v klidu přijít do třídy bosa že už jsou na to u mně zvyklí. Na rozdíl od bráchy který na učňáku chodí v ponožkách já tady na základce od začátku září chodím bosa ale nevím ak dlouho ještě, už má být konec tepla, už by to asi chtělo ponožky. Máma taky řekla že už bych je mohla začít nosit že mi musí být ve škole zima když mám bosý nohy. Taky bych mohla udělat anketu. Tak se ptám, mám už začít ve škole nosit ponožky nebo to mám ještě chvíli vydržet bez nich?

Začátek na učňáku

19. září 2015 v 16:13 | Luky |  O nás
Od září jsem v prváku v učňáku, učím se strojní mechanik. Před nástupem jsem dostal informace kdy bylo že mám mít taky přezůvky do školy. Schválně jsem si je nevzal, ale měl jsem trochu strach jak to dopadne. bylo to ale vpohodě, nikdo mně za to nebuzeruje, několikrát se mně učitel nebo někdo z kluků zeptal proč nemám přezůvky ale jinak dobrý. Chodím v ponožkách, nosím tmavé ponožky, zatím jsem měl zelené a hnědé. Při praxi v dílně ale musím mít pracovní boty které jsme dostali, tam nemůžu být bos kvůli bezpečnosti.
Tělák jsme zatím měli venku, tam mám kecky, ale až bude víc zima tak už budeme v tělocvičně. Ještě nevím jestli budu na těláku v tělocvičně bos nebo budu cvičit v ponožkách nebo v botách na cvičení. Zkusím udělat anketu co byjste mně doporučili. Mám cvičit v tělocvičně bos nebo v ponožkách nebo v botách?

Vidím že to asi nemá cenu

18. září 2015 v 17:24 | Luky |  O nás
Vidím že jste hlasovali čtyři že budete chodit na náš blog, tak to nevím jestli má cenu aby jsme se ségrou spravovali blog a přidávali fotky a články. Ještě o tom dám se ségrou pokec a uvidím co na to řekne ona.

Začátek blogu

12. září 2015 v 10:33 | Luky |  O nás
Tento blog bude můj a mojí ségry, já mám přezdívku Predator a ségře říkají Unka. Líbil se nám Clarisy blog a díky němu jsme začli ve škole asi před rokem a půl chodit v ponožkách a poznali jsme že je to tak lepší. Já chodím do učňáku, v ponožkách chodím jen ve škole protože v dílně musíme mít pracovní boty. Ségra je ještě na základce a někdy nenosí ani ponožky a chodí úplně bosa. Blog bude hlavně o chození v ponožkách nebo bosky ve škole protože také chodíme do školy tak k tomu máme blízko. Můžeme se bavit o tom co se nám na tom líbí, zážitky, co na to učitelé, rodiče a tak různě. Naši rodiče to ví a souhlasí s tím.

Odpověď p. učitelky Čeřovské

12. září 2015 v 7:27 | Unka |  Co na to učitelé
Paní učitelko, je podle Vás přípustné aby někteří žáci ve škole chodili v ponožkách? Ve školním řádu je napsané že je žák povinen se přezouvat, ale není tam napsáno že musí nosit přezůvky.
-------------------------------------------
To je sice pravda, ale také ve školním řádu stojí že má být žák slušně a čistě oblečen. Když bude chodit v ponožkách dá se předpokládat že bude mít špinavé a roztrhané ponožky čímž porušuje školní řád.

Názor p. Heleny

12. září 2015 v 7:19 | Unka |  Co na to rodiče
Paní Heleno, co byste řekla na to když žáci ve škole chodí v ponožkách?
----------------------
Na ponožkách ulpívají nečistoty, plivance, bacily, špína.Pokud děti trvají na tom, že budou chodit v ponožkách, doporučila bych rodičům, aby si jejich děti přepraly ponožky samy a samy si koupily roztrhané ponožky ze svého. A až nastydnou a onemocní, tak si samy dojdou k lékaři a samy se o sebe v nemoci doma postarají. :-))
Chodit bez bot tam, kde se obutí předpokládá a je běžnou věcí, je dle mého názoru velké faux pas. Ne módní, ale i co se vychování týče. Stejně tak by někomu ve škole mohlo být pohodlné chodit třeba bez kalhot (nebo sukně), a také by si mohl myslet, že to je jeho věc.
Mít špinavé nebo roztrhané jakékoliv oblečení je také nejenom módní faux pas. Nehledě na hygienu. Až odpoledne přijdou děti ze školy, chodí v těch samých ponožkách, ve kterých jste vytřely školu i doma? Např. v ložnici? V kuchyni? Ať se chvilku podívají ven na ulici, co všechno na chodníku leží, kdo všechno tam plive, co všechno tam odhazuje, kdo všechno tam vykonává potřebu… Ano - tohle všechno si nosí na svých ponožkách. :-((
Helena Krejčová

Odpověď ředitele

12. září 2015 v 7:11 | Unka |  Co na to učitelé
Dobrý den pane řediteli. Přečetla jsem si školní řád ve kterém je uvedeno že žák je povinen se při příchodu do školy v šatně přezout. Není ale napsáno že musí nosit přezůvky nebo jaké přezůvky má mít. Chtěla bych se zeptat jestli je možné chodit ve škole v ponožkách. Děkuji za odpověď.
------------------------------
Máte pravdu, že to školní řád nezakazuje. Každopádně to stojí za zvážení vzhledem k možné špíně na schodišti, mokra na toaletách, spadlé špendlíky v koberci :-) apod., ale rozhodnutí necháme na Vás :-) .

Mgr. Michal Řada
ředitel

Střední škola
Sion High School
Na Kotli 1201
500 09 Hradec Králové

Jakou obuv - neobuv ve škole?

12. září 2015 v 0:56 | Luky |  Pro a proti
Ve škole se dá chodit v různé obuvi či neobuvi, vše má své pro a proti. Podle našeho názoru je to asi takhle:

Boty z venku bez přezouvání:
Výhody: Nosit boty je společensky vhodné, boty patří ke slušnému oblečení.
Nevýhody: V uzavřených botách v teplém prostředí se nohy potí a zapáchají, boty na nohou se stávají nepříjemnými.

Uzavřené přezůvky (bačkory).
Výhody: Jsou vhodné pro malé děti protože se jim v nich dobře chodí a běhá.
Nevýhody: K pěknému a slušnému oblečení se bačkory nehodí vzhledově. Ve vytopeném prostředí se v nich nohy potí a zapáchají, bačkory na nohou se stávají nepříemnými.

Pantofle:
Výhody: Noha v nich lépe větrá než v uzavřených botách nebo bačkorách.
Nevýhody: Hůře se v nich chodí, víc hrozí riziko úrazu, nehodí se ke slušnému oblečení.

V ponožkách:
Výhody: Dobře se v nich chodí, v teplém prostředí noha větrá a nepotí se, vzhledově mohou být ponožky přijatelnější než nevkusné přezůvky.
Nevýhody: Ponožky jsou špinavé a dříve se zničí.

Úplně bosky:
Výhody: Dobře se chodí, v teplém prostředí noha větrá a nepotí se. Vzhledově mohou být bosé nohy přijatelnější než nevkusné přezůvky.
Nevýhody: Může být zima od podlahy, nohy jsou špinavé.


Kdo má jiný názor nebo další argumenty, může psát do komentářů. Můžete také hlasovat v anketě.