Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Únor 2019

Fotky z Rakouska

23. února 2019 v 7:52 | Luky |  Různé fotky
Několik fotek z focení třd ze školy v Rakousku. Fotilo se před školou, studenti kteří ve škole chodí v ponožkách šli v ponožkách i ven na focení.


Martina - příběh, dotaz

19. února 2019 v 16:09 | Luky |  Vaše příběhy
Napsala nám Martina, je to takový krátký příběh a dotaz.
--------------------------------------------------------------------------
Ahoj, měla bych takový dotaz: Moc ráda chodím v ponožkách, silonkách, bosa. Chodím tak hodně často a nikdy mi nepřišlo divné jít tak třeba na nákup. Jenže jednou, když jsem šla s kamarádkou, šla jsem jen v silonkách. Když jsme šli kolem obchoďáku, kamarádka řekla, že si půjde koupit a nebo aspoň zkusit nové boty. Šli jsme tedy dovnitř, kamarádka si boty vybrala a rovnou si je vzala, když jsme odcházely od pokladny, zastavila nás jedna prodavačka s prosbou, jestli bych si nemohla ty boty obout a nebo koupit jiné. Odmítla jsem, že boty nechci a ty v krabici jsou kamarádky. Znovu nás tedy poprosila, jestli bych si je nemohla vzít, že když jdu bosa, dělá to špatnou reklamu. Odvětila jsem, že i když bych si je vzala, stejně si je hned před obchodem zuju a okrem toho, že přeci nemůžu dělat špatnou reklamu, když neseme krabici s novými botami. To už prodavačka nestihla odpovědět, kamarádka mi dala boty, já jsem v nich vyšla z obchodu a zase jsme je daly do krabice. Stalo se vám někdy něco podobného a je vůbec chyba na mé straně, že když jsem šla bez bot, že jsem šla do obchodu s obuví?

Dívka bez přezůvek

18. února 2019 v 10:52 | Luky |  Různé fotky
Fotka třídy kde jedna studentka nemá přezůvky, je v silonkách. Určitě je lepší nemít žádné boty než mít na nohou nějaké příšerné boty jako mají někteří ostatní.


Dotaz - punčocháče

12. února 2019 v 15:38 | Luky |  Poradna
Přišel nám dotaz do poradny, poslal ho Mára.
----------------------------------------------------------------------
Mám dotaz do poradny. Teď v zimě nosím do školy teplý punčocháče pod kalhoty, ale mamka se zlobí že mi je nebude každý den prát tak přes ně nosím ponožky, to ale není ono. Chtěl bych zkusit chodit celý týden jen v jedněch punčochách Máte nějaký nápad.
----------------------------------------------------------------------.
Odpovídá Luky:
Předpokládám že v těch punčocháčích chceš ve škole chodit bos. Když přes ně nosíš ponožky to opravdu není ono, to je skoro jako v bačkorách a punčocháče se tě stejně trochu ušpiní. Zkus se domluvit s mamkou, řekni ji že by jsi to chtěl týden zkusit aby tě je jeden týden neprala. Když nebude souhlasit nebo když tě je po tom týdnu bude chtít zase prát každý den tak můžeš zkusit nosit pod kalhoty slabé tepláky nebo legíny a k nim ponožky a chodit v ponožkách. Nebo si koupit punčocháče za svoje peníze a říct mamce že jsou tvoje tak je můžeš nosit jak chceš. Nenapsal jsi svůj věk, když tě bylo 15 tak bych řekl že už tě mamka nemůže rozkazovat co budeš nosit, ale když by jsi byl mladší tak asi jedině zkusit se s mamkou dohodnout. Např. slíbit a dělat něco čím mamce uděláš radost.