Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Srpen 2019

Dotaz od Kláry

30. srpna 2019 v 17:30 | Luky |  Lukáš
Přišel nám dotaz od Kláry:
--------------------------------------------------------------
Ahoj, na váš blog chodím už dlouho, líbí se mi chodit bosa, začla jsem s tím ve škole, kde jsem chodila v ponožkách, ale pak ke konci roku úplně bosa, bez ponožek. Teď přes léto se mi chodí líp, když jsem úplně bosa, proto si občas takhle vyrazím i do města. Zrovna včera jsme byli s kamarádkou nakupovat a já byla bosa. Vyzvedla mě u nás doma a jeli jsme autem do vedlejšího města, kde je obchoďák. Kamarádka je na mé bosé chození zvyklá, takže se ani nedivila, že nemám boty. Vjeli jsme do podzemních garáží a zaparkovali jsme. Parkoviště bylo docela plné, takže jsme museli jít daleko přes parkoviště k výtahům. Ve výtahu jsem se koukala na své nohy, které byly i za tak krátkou chvíli už dost špinavé. Prošli jsme pár obchodů a pak se vraceli k autu. A teď k mému dotazu. Při cestě od výtahů k autu jsem šlápla oběma bosýma nohama do nějaké asi olejové skvrny, které jsem si na podlaze předtím nevšimla. Za mnou pak zůstávaly mokré otisky mých nohou. Může něco stát? Myslím tím, jestli se mi nějak poškodí kůže na chodidlech. Když jsem přijela domů, nohy jsem si hned umyla. Stalo se vám někdy něco podobného? Byli jste taky někdy v obchoďáku bosi?
-----------------------------------------------------------------------
O některých zážitcích z léta včetně obchoďáku napíšu jiný článek, teď k dotazu. Když jsi šlápla bosa do oleje, určitě to nijak nevadí a nemusíš se bát že by tě to nějak ublížilo. Já pracuji v dílně kde se dělá se železem, vyrábíme zůzné konstrukce a opravujeme stroje a často mám ruce od oleje. když končí pracovní doba tak si ruce umyju a je to vpořídku. Podle mně je to samé když jsi měla nohy od oleje, umyla jsi si je a zase to bude vpořádku. Nemusíš mít obavy že by jsi z toho mohla mít nějaké následky.

Na kole v ponožkách

7. srpna 2019 v 16:17 | Unka |  Vaše příběhy
Dostali jsme zprávu od Martina, tady je jeho text a v komentech moje odpověď. Budeme rádi když také napíšete jestli už jste jeli na kole bosi nebo v ponožkách a jaké to bylo.
--------------------------------------
Zdravím, nevzpomínám si, že by se toto téma na blogu řešilo, tak posílám svůj poznatek. Vyzkoušel jsem jestli se dá jezdit na kole bosky. Spousta lidí mi říkala, že to je nesmysl, že to musí bolet. Nedávno jsem si tedy připravil svoje horské kolo, boty nechal doma a vyrazil. Ze začátku jsem zkoušel jet jen pár set metrů u domu, nic nebylo nepříjemné, natož aby mne něco bolelo. Rozhodl jsem se tedy, že pojedu na trochu větší vyjížďku. Sebral jsem se a ujel celkem 7 kilometrů. Téměř bezbolestně. Jediné, kdy pedály do bosých nohou trochu tlačí jsou kopce, kdy musíte do pedálů opravdu dávat sílu a bolest je ještě intenzivnější, když jedete tzv. stoupačku, ale i při ní to není nic, co by se nedalo vydržet. Přirovnal bych to k chůzi po kamenité cestě, sem tam to píchne a zabolí, ale po chvilce si zvyknete. Po této zkušenosti jsem zkusil i jízdu v ponožkách, ta už bolí, ale nikoli na chodidlech. Ponožky po pedálech kloužou, takže jsem se věčně bouchal pedálem do holeně. Závěrem bych chtěl ještě požádat lidi, pokud tu takoví jsou, kteří to také zkoušeli, jestli by se se mnou nepodělili o jejich poznatky a připomínky k bosé jízdě na kole. Děkuji Martin
------------------------------------------------