Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Prosinec 2017

Fotka

23. prosince 2017 v 22:00 | Unka |  Různé fotky
Tady je fotka jak jsem byla ve škole bosa.

Moje ponožky

21. prosince 2017 v 14:50 | Unka |  Náš deníček
Dnes jsem přišla domů ze školy a máma řekla že zajedem do obchoďáku na nákup a koupíme nějaký nový boty pro mně, abych se přezula do čistých ponožek abych neměla na nohou špinavý ze školy až budu zkoušet nový boty. Tak jsem se přezula do čistých a tyto jsem vyfotila. Nosím je od pondělí, měla jsem je i mokrý od mokrý podlahy okolo šaten a v přízemí ale potom mně na nohou uschly. Ještě nevím jestli si je vezmu do školy i zítra protože už jsou i roztrhaný nebo jestli už je vyhodím a na ten jeden den si vezmu nový čistý nebo jestli půjdu bez ponožek a ve škole budu bosa. Ještě si to rozmyslím. Nerozhodný

Školní řád

19. prosince 2017 v 14:59 | Unka |  Vaše příběhy
Napsala mi holka která chodí do této školy http://www.zssnp.cz/
Stručně shrnu co psala.
Líbí se jí náš blog a od ledna hned po prázdninách by chtěly s kámoškou taky chodit v ponožkách ve škole a to tak že si schválně nechají doma přezůvky. Přečetly si školní řád ve kterým je to trochu nejasný, píše se jednak že žáci si v šatně nechají obuv a odcházejí do tříd, ale nepíše se že by se měli přezout nebo obout do přezůvek. Potom v jiný části škol. řádu je že žák má být vhodně a čistě oblečen, ale když nebude mít boty a bude mít špinavý ponožky, nevím jestli tu podmínku splní. Co myslíte vy? Udělala jsem anketu kde můžete hlasovat co si myslíte, jestli podle výkladu tohoto školního řádu můžou žáci chodit bosi nebo v ponožkách nebo nemohou. Do ankety se dostanete kliknutím na "Přidat komentář". Tato dívka kterou zatím nebudu jmenovat slíbila že v lednu napíše jak to dopadlo.
Zkopírovala jsem v přesným znění ty dvě části škol. řádu o kterých jsem psala.
----------------------
c) Žák chodí do školy vhodně a čistě upraven a oblečen.
----------------------
4. Po příchodu do budovy si žáci odkládají obuv a svršky na místa k tomu určená (v šatnách) a ihned odcházejí do učeben. V průběhu vyučování je žákům vstup do šaten povolen pouze se svolením vyučujícího.

Barva ponožek

13. prosince 2017 v 16:39 | Luky |  Náš deníček
Větší anketu zřejmě uděláme, dostal jsem od některých z vás několik námětů na otázky, ale asi až o vánocích až budeme mít víc času.
Dnes píši ohledně příhody ze školy. Většinou nosím ve škole tmavé ponožky, někdy světlé, někdy černé, ale tmavé batvy převažují, např. tmavě šedé, hnědé. Zkusil jsem ale i bílé ponožky a dočkal jsem se ve škole několika reakcí od kluků ve třídě, i od jednoho učitele. Jeden se mně divil že mám bílé ponožky, jiný říklal že je jich škoda protože už se nevyperou, další říkal že jsem frajer v bílých ponožkách a ještě měli nějaké další připomínky. Někteří kluci ve třídě také nosí bílé ponožky, ale nosí pantofle, nechodí v ponožkách jako já.
Udělal jsem anketu kde můžete hlasovat jaká barva ponožek by se ke mně jako k 17 letému klukovi nejlépe hodila, jakou barvu ponožek ve škole nosit. Jako oblečení většinou nosím modré džíny a triko nebo košili nebo mikinu v různých barvách.

Další fotky

7. prosince 2017 v 21:16 | Luky |  Různé fotky
Na článek kde ségra psala že bychom mohli udělat dotazník na naše téma přišel jen jeden komentář, vidím tedy že o dotazník nemáte zájem, proto jej zatím dělat nebudeme.
Ale přidal jsem do fotogalerie na Rajčeti dakší sadu fotek tak se můžete podívat.