Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Dotaz od paní Lenky

14. září 2018 v 21:22 | Unka |  Veronika
Přišel mně mail od paní Lenky, sice už jsem ji odpověděla soukromě ale napsala že bude ráda když článek zveřejním kdyby chtěl odpovědět někdo další. Paní Lence se omlouvám že to sem dávám až po několika dnech, ale zapoměla jsem na to, tak je to tady alespoň se zpožděním.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dobrý den,
všimla jsem si Vašeho blogu na Internetu chtěla bych požádat Vás, případně další přispěvatele o radu. Mám tři děti; syna, který již chodí na střední školu a dvě dcery, které navštěvují ještě školu základní. V květnu letošního roku se synovi ztratily už po několikáté přezůvky, a tak jsem se rozhodla, že když není schopen hlídat si svoje věci, bude ten měsíc do konce školního roku chodit v ponožkách. Chtěla jsem ho tím trochu potrestat a přimět, aby se nad sebou zamyslel, bohužel to ale dopadlo celé úplně jinak, než jsem očekávala. Minulý víkend jsem vyrazila s dětmi nakupovat věci dětem do školy. Chtěla jsem při té příležitosti synovi koupit do školy přezůvky, jenže on přišel s tím, že žádné nechce a že se mu líbí ve škole chodit bosky. Takže jsme zatím žádné nekoupili a zítra bude ve škole chodit jenom v ponožkách. Syn argumentuje i tím, že údajně není sám, kdo chodí ve škole bosky a chce tak chodit už napořád. Potřebovala bych znát názor někoho, kdo tak chodí trvale, jaké s tím má zkušenosti, co na to říkají rodiče, učitelé, případně spolužáci. Nevím, jestli je to vhodné mu to povolit, protože to pak budou možná chtít i oba mladší sourozenci.
Děkuji za odpovědi.
Lenka
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Martin | E-mail | 16. září 2018 v 10:02 | Reagovat

Já bych mu to povolil. Sám jsem ve škole chodil v ponožkách. Je to lepší, než se pařit v nějakých bačkorách nebo nosit nazouváky. Ponožky mu musíte prát stejně. Jak chodí teď? Chodí ještě v ponožkách nebo musí už nosit přezůvky?

2 Evka | E-mail | 16. září 2018 v 11:36 | Reagovat

V ponožkách chodím už od základní školy a nikdy mně to ničím neublížilo. Spíš naopak. U nás ve škole chodilo bosých dost lidí. Někteří kvůli tomu, že si zapomněli něco na nohy a museli ten den zůstat v ponožkách, jiní v létě, když se oteplilo, ale trvale nás chodilo bosých tak pět. Tím, že to synovi povolíte, určitě nic nepokazíte.

3 Darkness girl | 18. září 2018 v 7:47 | Reagovat

Není nic špatného na tom chodit v ponožkách ve škole, je to tisíckrát lepší než v crocskách které nosí jako přezůvky tak polovina dětí. Také jsem ve škole chodila bosa nebo v ponožkách, už jsem ze školy vyšla ale často chodím v ponožkách po Praze.

4 Lenka | E-mail | 20. září 2018 v 16:47 | Reagovat

Děkuji za odpovědi. Pořád to ale nechápu. Já jsem ze střední školy léta pryč, ale za nás v ponožkách nikdo ve škole jen tak nechodil. Přezouvání se kontrolovalo, kantorky jej vyžadovaly a posílaly nás do ponožek za trest. Nepamatuji si, že by bosky chodilo nějaké dítě jen tak. Synova třídní je přísná kantorka, napadlo mně jestli to chození v ponožkách není jen rebelství a zda ji tím nechce provokovat. Ptala jsem se ho na to, ale mlátí s ním puberta a není snadné z něj něco kloudného vytáhnout. Syn mi jen sdělil, že nosit přezůvky je "neskutečnej opruz", že v ponožkách je to "boží" a že tak můžu taky chodit. Co na to říkají Vaši rodiče? Perete si ponožky sami nebo vám je pere maminka?

5 Vendula | 22. září 2018 v 13:30 | Reagovat

Dobrý den, to, že chce chodit v ponožkách, určitě není tím, že by chtěl srát učitelku. To je kvůli tomu, že v ponožkách je to super. Ponožky neperu ani já ani máma, ale pračka :-D

6 DAn | 22. září 2018 v 15:12 | Reagovat

Můj teda náš syn chodí bos už od první třídy,nikomu to nevadí,boty má jen v zimě na cestu do školy.Vždyt jsme se bosky narodily

7 Radka | 23. září 2018 v 17:36 | Reagovat

[4]: Náš syn chodí do první třídy, nosí přezůvky, ale kdyby mně někdy řekl že chce ve škole chodit bos nebo v ponožkách nebránila bych mu. Také ráda chodím bosa, když jdu z plesu nebo z taneční zábavy téměř vždy nesu boty v ruce a jdu domů v silonkách.

8 Martin | E-mail | 26. září 2018 v 21:34 | Reagovat

Určitě se v ponožkách chodilo ve škole i dřív. Stačí se podívat na starší fotky nebo se zeptat starších ročníků. Jen se o tom nemluvilo a tolik se to neřešilo. Zřejmě jsem mnohem mladší, než vy, ale pamatuji děcka na základce, kteří chodili v ponožkách třeba od druhé nebo třetí třídy až do deváté a nikdo se nad tím nepozastavoval. Nepodezíral bych vašeho syna z nějaké provokace učitelky, tu to, že bude nebo nebude chodit v ponožkách, zajímat s největší pravděpodobností vůbec nebude. V zásadě s tím, co vám řekl, souhlasím, ono to má ale i jiné výhody. Vzpomínám si, že mě  třeba odpadl problém v dvojím přezouvání při přecházení do jiné budovy, kde byla jídelna, což znamenalo nemuset stát dlouhou frontu na jídlo a moct si vybrat. Kdo se zdržel, tuhle možnost neměl a nestíhal pak ani další vyučování.

9 Lenka | E-mail | 5. října 2018 v 15:02 | Reagovat

Možná to měla každá škola trochu jinak, ale prošla jsem celkem tři základní, učiliště a střední školu a všude to bylo stejné. Ono je to dávno, ale zase ne tolik. Tadeáš teď prochází obdobím, kdy je obtížné s ním normálně komunikovat, nedivila bych se, kdyby zatím něco bylo. Bosky nikdy nikde nechodil, až letos. Teď by tak možná chodil i po venku. Zatím chodí ve škole v ponožkách, protože přezůvky vytrvale odmítá. A dcery ho chtějí v tom napodobovat. Jenže Tadeáš nosí ponožky aspoň tmavé, holky by si jiné, než bílé nevzaly. Nosí z Vás někdo ve škole bílé ponožky? Jak moc jsou špinavé? Jdou ještě vyprat? Nerada bych dělala dětem ještě v tomto otroka.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz .
 

Aktuální články

Reklama