Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Prosinec 2015

Tělák venku

31. prosince 2015 v 22:34 | Unka |  Různé fotky
Je silvestrovskej večer a zatimco každej chlastá, hází petardy a baví se tak já sedim doma... Rozpačitý
Zveřejňuju fotky z těláku venku kde se závodí ve sprintu a skoku do dálky. Někteří mají boty, někteří jsou v ponožkách a někteří bosi. Jak byste závodili vy? Udělala jsem anketu, můžete hlasovat.

Čerti

27. prosince 2015 v 17:46 Různé fotky
Už jste někdy viděli čerta v ponožkách? Tady na fotkách jeden je a kromě toho několik andělů a Mikuláš má nějaké kecky... Myslíte si že ti andělé chodí v ponožkách i v nebi a že takto v ponožkách přiletěli z nebe? Mrkající

Dvě bosé holky

21. prosince 2015 v 21:28 | Luky |  Různé fotky
Na těchto fotkách z focení třídy jsou dvě bosé holky. U jedné je vidět že má špinavé nohy, to znamená že před focením chodila bosa.

Návštěvní kniha

19. prosince 2015 v 7:23 | Luky, Unka
Vytvořili jsme novou rubriku s názvem Návštěvní kniha. Můžete sem psát vaše názory, připomínky, krátké zprávy a to co se hodí více do návštěvní knihy než do komentářů pod články. Když budete chtít poslat nějaký váš příběh nebo zážitek, to pošlete raději na náš mail a my to zveřejníme v rubrice Vaše příběhy.

Cvičná evakuace

17. prosince 2015 v 16:13 | Lucka |  Vaše příběhy
Přišel nám příběh co se přihodilo Lucce, tak ho hned dáváme do rubriky Vaše příběhy. Děkujeme za zaslání článku.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Když jsem chodívala na základní školu, tak jsem sice nosila přezůvky, ale jednou jsem si je zapomněla (možná víckrát), tak jsem tedy chodila celý ten den v ponožkách a se zaujetím jsem pozorovala každou hodinu co jsem chodila po chodbách, jak se mi rýsují černé chodidla na mých šedých ponožkách. Zrovna v tento den se evakuovala škola, ale to nikdo z nás nevěděl. Čtvrtou hodinu začal zvonit zvonek na poplach, že musíme opustit budovu a odebrat se na škvárové hřiště, které je hned před školou. Nebyl čas na to se přezouvat a tak všichni, kdo byli v ponožkách šli ven prostě v ponožkách. Chvíli jsme tam stáli, než hasiči přijedou a udělají si cvičení. Nekonec jsme už jen šli do školy pro batohy a šli jsme domů a tím, že jsem je měla opravdu špinavé, tak jsem si je ani nesundávala a ani se mi nechtělo špinit boty a tak jsem i domů šla v ponožkách a byla to dobrá zkušenost a ten den se mi opravdu líbil
. Naštěstí nikdo nebyl doma a já jen ty ponožky vyhodila a vzala si nové. Teď už takové možnosti v ponožkách chodit nemám a nevím jak bych mohla začít takto znova chodit, protože u nás na škole se chodí v botech. Ale na ten den v ponožkách nikdy nezapomenu.

(Lucka)

Nová rubrika

13. prosince 2015 v 15:30 | Luky, Unka |  Náš deníček
Udělali jsme novou rubriku "Vaše příběhy" do které budeme dávat vaše příběhy které nám pošlete, ale jen příběhy na téma blogu. Jako první jsem tam napsal moji příhodu ze školní dílny. Těšíme se na vaše příhody. Můžete psát do Zprávy autorovi nebo na můj mail predator.ozzi@seznam.cz

V dílně v ponožkách

13. prosince 2015 v 14:55 | Luky |  Vaše příběhy
V učňáku máme týden dílny a týden školu, v dílně musíme nosit pracovní oděv a pracovní boty. Kromě toho v týdnu školy máme jednou týdně hodinu dílen kde nám učitel na strojírenství a technologii názorně ukazuje práci se stroji a nářadím, na co je jaké nářadí a podobně. Na tuto hodinu se nepřezouváme a do dílny chodíme v přezůvkách, já v ponožkách, je to jiná dílna než ta ve které máme týden praxi, tato dílna je čistější. Někdy tam také něco děláme ale jen třeba si něco vyzkoušet co nám předtím učitel předvede. Stalo se jeden kluk ze třídy tam omylem vylil na zem hydrol a i když to učitel hned utřel do hadru tak to na zemi trochu mokrý zůstalo. Ostatní to přezůvkami roznesli po celé dílně a já jak jsem v tom chodil v ponožkách tak jsem měl ponožky mokrý a mastný od hydrole. Potom jsem měl ty ponožky na nohou do konce školy a měl jsem je mokrý a mastný a bylo to trochu nepříjemný a studený. Když jsme končili školu tak jsem si ponožky zul a vyhodil jsem je, boty jsem si obul naboso a šel jsem domů bez ponožek. Potom jsem si ještě musel doma umýt nohy.
Udělal jsem anketu jak byste to udělali vy na mém místě kdybyste také neměli přezůvky. Chodili byste po té špinavé podlaze v dílně také v ponožkách nebo byste si ponožky zuli a byli byste bosi nebo byste si došli do šatny pro boty? Nebo jestli byste to udělali ještě jinak můžete napsat do komentářů.

Rakouské Gymnázium v Praze

6. prosince 2015 v 20:49 | Luky |  Různé fotky
Fotky z Rakouského gymplu v Praze. Někteří studenti jsou při focení tříd v ponožkách.
http://www.oegp.cz/studenten.php?i=klassenfotos

Školní Superstar skončila

6. prosince 2015 v 16:32 | Unka |  Náš deníček
Tak už mám školní Superstar za sebou. Finále se mně moc nepovedlo, prý na mně bylo vidět že jsem měla trému a moje vystoupení bylo trochu křečovitý Zamračený
Vyhrál to Tonda Miler který zpíval písničku od Justina Biebera. Ale přeju mu to Mrkající Měla jsem na sobě bílou halenku, šedou sukni a silonky, byla jsem v nich bosa. Že jsem neměla boty mně asi nepomohlo ani neuškodilo. Nerozhodný

Třída

3. prosince 2015 v 16:31 | Luky |  Různé fotky
Teď pro změnu fotka z české školy, je to základní škola ve Dvorci Králové. Některé holky jsou v punčochách a některé bosy. Určitě se jim tak chodí líp než v nepohodlných pantoflích a i vzhledově je to podle mně lepší.


Focení před školou

2. prosince 2015 v 12:34 | Luky |  Různé fotky
Přišly nám fotky z focení tříd jedné školy. Na focení šli do parku, ale při odchodu ze školy se nepřezouvali a šli v přezůvkách. Ti kteří nenosí přezůvky šli do parku bosi v ponožkách, některé holky v punčochách. Dávám sem tři fotky, další fotky z této školy jsou v galerii v rubrice Focení tříd.
Do komentářů můžete psát jaké obutí by podle vás měli studenti mít při focení tříd. Možnosti jsou buď se jít všichni přezout a jít ven v botách, nebo aby si šli obout boty ti kteří jsou bosi a ostatní být v přezůvkách nebo to nechat jak to je, kdo má přezůvky jde v nich a kdo je nemá jde bos, nebo můžete napsat váš názor co by podle vás bylo vhodnější nebo lepší nebo jestli je jedno co mají nebo nemají studenti na nohou.