Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Poradna - co k _____, šatům

13. května 2018 v 9:50 | Unka |  Poradna
Dostali jsme dotaz do poradny:

Autor: Vanda - 14 let

Ahoj, v naší škole jsme čtyři kdo chodíme v ponožkách, já jsem začla v březnu a je to skvělé, jsem ale jediná holka, ostatní tři jsou kluci.
Od rodičů to mám dovolené, ale musím si sama řešit nákup a praní ponožek. Mamka mně řekla že moje ponožky nebude řešit, že záleží na mně jestli si je budu prát nebo nosit špinavé a jestli je budu nosit do úplného zničení nebo je častěji měnit, řekla že už jsem dost velká na to abych si tohla řešila sama. Ale nevadí ji to, dokonce mně zvýšila kapesné a řekla že záleží na mně jestli to zvýšené kapesné využiju na častější nákup nových ponožek nebo jinak.
Ale teď proč píšu do poradny. Začíná být teplo, chtěla bych nosit sukni, ale myslím že ponožky k sukni nebo šatům nejsou zrovna OK, to bych si připadala jako malá holčička. Zkusila jsem nosit silonky, ale stály 70 Kč a za dva dny se roztrhaly. Mluvila jsem o tom s mámou, řekla že mně neporadí, že se musím rozhodnout sama, že mně může poradit jen tak že řekne abych nosila přezůvky a když je nechci nosit, nebude mně radit co a jak s ponožkama.
Můžete mně poradit? Ráda bych věděla jak to třeba dělají holky v jiných školách které nenosí boty nebo přezůvky a nosí sukni, šaty.
.....................
Odpověď:
Máš několik možností. Můžeš k sukni nosit ponožky, v tom případě budou nejlepší bílý, nebude to sice zrovna nejlepší ale úplná katastrofa také ne. Nebo nosit silonky a počítat s tím že se dřív zničí a budeš tak mít větší výdaje, nebo chodit úplně bosa což také není ideální ale ani ne úplně nevhodné, nebo nosit dlouhé kalhoty a ponožky. Záleží i na tom jaký máte ve škole kolektiv, jak se ráda oblékáš a na co si troufneš. Já k sukni ponožky nenosím, někdy si beru silonky a někdy jsem bosa.
Možná lépe poradí někdo další v komentářích. Usmívající se
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Petr | 15. května 2018 v 13:51 | Reagovat

Mohla by sis ty silonky brát do školy dvoje. Kdyby se ti jedny roztrhly, tak by sis to na wecku přehodila a vzala by sis druhý. Mně se ty silonky na holce líbí. Vypadá pak líp, než když je v sukni a je bez nich, tak jak ta holka v tom předchozím příspěvku a modrejma nehtama.

2 Martin | E-mail | 15. května 2018 v 19:06 | Reagovat

Jedna moje spolužačka ze střední školy, která se mnou chodila i na základce, toto ve škole řešila tím, že si na silonky, když měla šaty nebo sukni dávala ještě ponožky a myslela si, jak úžasně efektní je to třeba k bílé halence a černé sukni nebo k šatům. Jmenovala se Zdeňka a poměrně dost často chodila takhle i bosky v těch vlněných ponožkách. Ke kalhotám nosila normální bílé ponožky. Pak jsme jednou jeli se školou do Anglie a jeden spolužák jí řekl, jak je to nevhodné. Volil ale slova úměrná svému tehdejšímu věku, takže mu vrazila pár facek. Ale přestala tak chodit. Pak už jsem jí jinak než jen v silonkách nebo jenom v ponožkách neviděl.

3 Bára | 16. května 2018 v 18:05 | Reagovat

Kdyby naše děti chtěly chodit bosy ve škole nebránila bych jím, já také chodím bosa a vím jaké to má výhody.
Napadá mně že k silonkám by šlo nosit takové ty hodně nízké ponožky jak se jim říká ťapky. Když si ve škole zuje boty, může si vzít tyto ťapky a to na silonky i na bosé nohy.
https://damske-ponozky.heureka.cz/novia-bavlnene-tapky-114n-telova/#

4 | 17. května 2018 v 21:19 | Reagovat

Mě zase napadlo něco podobného jako psal Martin. Zkus si vzít černý silonky a přes ně ještě kotníčkový černý ponožky, aby to trochu splynulo :) na první pohled to bude vypadat jako kdybys měla jen černé silonky. :-)

5 Evka | E-mail | 18. května 2018 v 14:31 | Reagovat

V tomhle moc neporadím. Sukni mám jednu jedinou a letní šaty dvoje. Jinak nosím kalhoty a k nim ponožky po celý rok. Silonky přidávám když je chladněji ale to pod kalhoty a pak si samo normální ponožky už neberu. K balerínám nosím silonové ponožky nebo podkolenky. Ty ale také tolik nenosím. Spíš tenisky nebo prostě sportovní obuv. Řeknu Monče, ta by sem mohla písnout víc.

6 Mona | 20. května 2018 v 11:48 | Reagovat

Ponožky k sukni nikdy, nechci se znemožnit. Nosím silonky, ale kupuji silnější a ne obyč.značku. Vydrží o něco déle. Nemůžeš ale čekat, že by ti vydržely týden jako ponožky. To vydrží na podzim nebo v zimě klasické bavlněné punčocháče, které také dost nosívám. Ale jenom, když je zima. Pokud to nedáváš častěji si kupovat silonky, tak asi jediná možnost je na ty silonky si koupit bavlněné nízké ťapky, co se dají nosit v balerínách. Mám zkušenost, že když trefíš barvu a tvar, jsou k nerozeznání od balerín. Občas jsem to na střední také tak dělala a školník nebo vyučující mě posílaly se do šaten vyzout, protože si nevšimli, že už vyzutá sem a jdu bosa. Mysleli si, že mám boty zvenku, ty baleríny. Samozřejmě z blízka to poznat jde.

7 Vanda | 20. května 2018 v 18:23 | Reagovat

Děkuji za rady. Nejlepší je asi co píše Bára a Mona abych nosila nějaké nízké ťapky. Řeknu mamce aby mně je koupila, mohly bych je nosit když budu mít nové silonky a když budou silonky starší tak chodit jen v těch silonkách a to už nebude vadit když se roztrhají. :-)

8 Evka | E-mail | 27. května 2018 v 11:52 | Reagovat

Ty ťapky jsou k mání silonové i bavlněné, lepší jsou podle mě ty bavlněné, ty jsou vlastně skoro jako ponožky, akorát nízké. Vydrží víc. Dobrý jsou k balerínám, ale do tenisek se už moc nehodí. Do nich jsou lepší běžný ponožky.

9 Pavel | E-mail | 29. srpna 2018 v 22:28 | Reagovat

[8]: Dají se sehnat i velmi levné silonky. Za 70kč bych si je nekoupil na nošení jen tak po zemi. Doporučuji Rossmann. Mají tam silonky asi za 25Kč a jsou krásné. :)

10 gata | E-mail | 28. října 2018 v 9:04 | Reagovat

Ahoj.Rád bych tě nějaké silonky poslal.Nové samozřejmě.Jestli budeš mít zájem napiš a domluvíme se.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz .
 

Aktuální články

Reklama