Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Do dílny v ponožkách

18. října 2015 v 15:39 | Luky |  Pro a proti
Chtěl bych zkusit být jeden den v dílně v ponožkách, ale rozmýšlím se jestli to mám uskutečnit a jak to udělat aby mně to mistr dovolil. Mohl bych říct že mně bolí noha nebo že mám otlačené nohy od bot, ale nevím jestli by to prošlo. jsem první rok v učení, učím se strojním mechanikem. Většinu času stojíme u ponku a pilujeme pilníkem nebo něco tvoříme.
Anketu s hlasováním sem nedám protože by asi zase někdo dal víc hlasů tak by to bylo neobjektivní. Jestli mně chcete poradit jestli to mám zkusit nebo ne napište do komentářů.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Radek | 19. října 2015 v 2:24 | Reagovat

To ti mistr nepovolí. Aspoň tak je to u nás. Je tam hrubá podlaha a taky kvůli bezpečnosti. Bejt tebou tak to raději vůbec nezkouším at' ho nenasereš. Máme společný šatny s holkama co se učí na kuchařky a ty některý chodí v ponožkách po kuchyni, když mají praxi. Prej, že je tam hodně horko a že se hodně naběhaj, tak říkaj, že je to tak lepší. Jenže kuchyně nejsou dílny.

2 Martin | E-mail | 19. října 2015 v 7:40 | Reagovat

Možná bude záležet, co je to za dílnu. U nás ve škole byly dílny, ale kromě nějakých základních technických zručností jsme nic moc nedělali. Tudíž tam zapomnětlivci a bosochodci mohli normálně chodit v ponožkách. Připomínalo to normální učebnu. Každopádně bych to ale opravdu promyslel, jestli to zkoušet. Začal bych tím, že bych si přečetl řád té dílny.

3 | 19. října 2015 v 16:21 | Reagovat

[1]: Neřekl by si mi co je to za školu? Že tam máte tak super holky rád bych se s nějakou takovou seznámil :)
Jinak pro tebe luky. Přesně tak záleží co je to za dílnu a jakého máte mistra. Pokud je pohodovej tak by to projít mohlo. Ale je pravda že třeba z pilování padají na zen třísky nebo špony ze soustruhů a je to dost nebezpečné. Každopádně zkusit to můžeš za to nic nedáš. Když to nevyjde můžeš po zkončení výuky jít do šatny zout se a pak jít v ponožkách zpátky na dílnu a dělat jako že sis něco zapoměl (jestli chápeš jak to myslim) tím by si měl šanci se tam alespoň projít :)

4 Luky | 19. října 2015 v 19:13 | Reagovat

Tento týden máme školu, příští týden dílny tak mám čas si to promyslet. V dílně je betonová podlaha, každý s učňů máme svůj ponk se svěrákem, na něm se střídáme s druháky, když máme praxi tak mají druháci dílny a když mají druháci školu tak máme dílny my. Také je v dílně stojanová vrtačka, bruska, ruční ohýbačka na plech a pákové nůžky. To jsou mašiny co tam máme. Stroje jako soustruh a fréza jsou ve vedlejší dílně, tam zatím nechodíme. Šatnu máme vedle na chodbě, umývárku v přízemí společnou s údržbáři (my máme dílnu v patře). Možná bych to zkusil tak že bych ráno přišel do dílny v ponožkách a čekal bych až si toho mistr všimne. Potom bych mu mohl říct třeba že mně tlačí bota nebo bych viděl co mně napadne. Ještě to promyslím. Musel bych se ale domluvit s klukama aby to mistrovi nebonzli, aby hned ráno neřekli mistrovi že jsem bos, ale aby drželi hubu.

5 Tony | 23. října 2015 v 10:44 | Reagovat

Když budeš v dílně v ponožkách tak potom budou určitě ponožky na vyhození. Budou od špíny, od oleje, budeš od nich mít i špinavý nohy. Jakou barvu ponožek si vezmeš?

6 Luky | 25. října 2015 v 8:36 | Reagovat

Určitě nechci provokovat bílými, vezmu si šedý nebo hnědý.

7 | 27. října 2015 v 16:45 | Reagovat

Tak co? a co vůbec ségra? jste nějaký neaktivní ;-) :-|

8 Luky | 27. října 2015 v 20:19 | Reagovat

Nevím jestli jsem to v dílně udělal dobře, když jsme přišli do dílny tak jsem řekl mistrovi že mně tlačí bota, jestli bych se mohl zout. Mistr mně to nedovolil, řekl ale že si můžu vzít svoje normální boty místo pracovních. Tak aby to vypadalo že mně opravdu tlačí bota tak jsem se přezul. Když jsme končili tak jsem se v šatně zul a šel jsem v ponožkách do přízemí do umývárky a potom ještě do kantýny, tam jsem si koupil kolu. Pak jsem šel zase nahorů do šatny. Měl jsem šedé ponožky, takové ani světlé ani tmavé, za tu chvíli se mně hodně zašpinily.
Ségru naštvalo že tady někdo psal pod různými jmény a řekla že si dá s blogem voraz. Ale jak jí znám tak určitě brzy něco napíše.

9 | 27. října 2015 v 21:36 | Reagovat

Tak super alespoň nějak si to vyved :-) chápu to že ti to nedovolil kdyby se ti něco stalo měl by z toho průser on a to dost velikej. No jo no tak jeden pitomec.. :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz .
 

Aktuální články

Reklama