Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Dotaz

5. října 2018 v 16:56 | Luky |  Různé nápady a myšlenky
Přišla nám zpráva od jednoho našeho příznivce, nenapsal jestli máme odpověď poslat pouze jemu nebo ji zveřejnit, ale protože nenapsal mail ani jiný kontakt, napíšu jeho zprávu a moji odpověď sem.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ahoj, můžu na vás mít jeden profesionální dotaz. Je to už dávno, co jsem narazil na tyto stránky a zaujalo mě něco z hlediska antropologicko/medicínského. Je už pos taletí známo, že bosá chůze prospívá. Nejen posílení struktury nohy, ale také vnitřním orgánům. Jedná se ale převážně o chůzi po nervoném terénu. A tak by mě tedy zajímalo, setkal se někdo z vás, nesjpíše při lékařských prohlídkách, že by lékař konstatoval například zdraví stav klenby nebo naopak plochonoží. Jde o to zda jste se setkali s tím, že lékaři nohy kontrolují a pokud ano, zda máte nějaké pozitivní nebo naopak negativní dopady na stav nohou v souvislosti s bosou chůzi. Děkuji a mějte se fajn.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Luky - odpověď:
Když jsem chodil na základku přišla do školy nějaká doktorka a kontrolovala nohy, ale to jsem jště bos nechodil, to bylo tal v šesté třídě. Od té doby mně žádný lékař nohy nekontroloval ale vím že je mám vpořádku, ploché nohy nemám. Bos nechodím moc často, ve škole jsem chodil v ponožkách ale to se většinou sedělo na židli a o přestávce se jen trochu chodilo ve třídě a na chodbě a v létě jdu občas bos nebo v ponožkách ven, ale asi to není tak často aby to bylo nějak výrazně znát na nohou. Je možné že mám tvrdší kůži na chodidlech ale jinak kromě příjemného pocitu a lepší ho pohodlí při bosé chůzi mně bosá chůze asi nepřinesla žádné pozitivní nebo negativní dopady.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Ája | E-mail | 6. října 2018 v 13:31 | Reagovat

Pracuji jako kantorka a mohu potvrdit, že žáci jsou posílání do ponožek ve škole za trest. Každý rok začátkem září s dětmi probírám pravidla chování ve škole, aby o tom věděli předem. Když někdo nemá přezůvky nebo je má, ale jsou pro pobyt ve škole nevhodné, nebo zapomene klíče musí se vyzout. Některé kolegyně o tom navíc pořizují zápis do TK nebo zapisují poznámky. Toto nedělám. Považuji to za kontraproduktivní. Najdou se ale děti, které přezůvky nenosí trvale; ty jsou ale ve třidách v menšině. Za dobu, kterou učím, pamatuji jednu moji třídu, kde chodilo trvale v ponožkách 7 dětí, v dubnu a květnu, když bylo teplo, se k nim přidali další 3 až 4 žáci, což je stále mnohem méně, než polovina třídy. Proti tomu nic nenamítám, je to jejich věc. Řekla bych, že to má dokonce určitý pozitivní efekt v tom, že tyto děti jsou dle zápisu v TK možná i měně nemocné a celkově obratnější v hodinách TV. Třídní jsem ale vždy jen v jedné třídě, na to abych mohla s jistotou dělat nějaké závěry, je to moc málo dětí. Většina dětí chodí bosky ve škole ale nerada.

2 Ivana | 6. října 2018 v 20:03 | Reagovat

Když jsem si zapoměla doma přezůvky tak jsem také musela být ve škole v punčoškách

3 Lenka | E-mail | 7. října 2018 v 12:34 | Reagovat

Myslela jsem, že to tak je, jak jsem už psala, že děcka posílají učitelé za trest. Děcko se tak vlastně potrestá hned dvakrát. Jednou tím, že musí chodit po škole bosky a po druhé tím, že ho nechá maminka doma nechá ponožky vyprat. To ovšem není případ našeho Tadeáše, který si ty ponožky nebyl schopen vyprat, jak jsem mu nakázala, a než abych nad ním stála a dívala se, jak mu to nejde, tak jsem mu je raději peru sama nebo je dávám do pračky. Každopádně jsem překvapená, tím, že píšete, že ve vaší třídě chodí v ponožkách 7 dětí. Myslím si, že je to hodně a Tadeáš mi v tomto asi nelže, když tvrdí že u nich ve třídě chodí takhle čtyři další spolužáci.

4 Aja | E-mail | 10. října 2018 v 10:04 | Reagovat

Třídy bývají většinou po pětadvaceti až třiceti žácích. Proto pokud jsem byla třídní ve třídě, kde chodilo v ponožkách 7 dětí, jsem to nepovažovala za vysoké číslo. Třídnictví mám na starosti mnoho let, těch 7 dětí byl největší počet, většinou v mých třídách chodilo bosých tak 4 – 5 dětí. Nepřikládala jsem tomu ale dlouhou dobu pozornost, dokud jsem nenarazila na tento blog. Většina dětí to ale vnímá jako trest, přesto jej chtějí ponechat. Když jsem před dvěma nebo třemi lety u dětí a jejich rodičů zjišťovala, zda bychom nemohli přejít na bodování těchto prohřešků proti školnímu řádu a nahradit jej např. tím, že při určitém počtu bodů by žák obdržel důtku třídního učitele, po dosažení vyšší bodové hranice důtku ředitelskou, tak to ve třídě odmítli žáci všichni a naprostá většina jejich rodičů. Někteří moji kolegové tím postihují i žáky, kteří třeba přezůvky mají, ale opakovaně např. zapomínají odevzdat knížky apod., protože za to nechtějí dávat dětem poznámky, což se mnohdy míjí účinkem nebo pětky, aby se jim nezhoršil průměr.

5 tom | 10. října 2018 v 20:20 | Reagovat

[4]: To je docela ________. Sám jsem na základce zažil hodně učitelek a hodně přístupů. Ale za to, že jsem zapomněl včas odevzdat knížky nebo tak mě teda nikdy žádná sundat přezůvky a strávit zbytek dne ve škole v ponožkách, takhle nepotrestala. V ponožkách jsem skončil vyloženě jen když jsem zapomněl klíče od skříňky, ve které jsem měl přezůvky uložené. Teď na gymplu se nepřezouvá, takže v ponožkách končí celá třída, když má hodinu v učebně s kobercem nebo na počítačích, jinak ne.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz .
 

Aktuální články

Reklama