Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Školní řád

19. prosince 2017 v 14:59 | Unka |  Vaše příběhy
Napsala mi holka která chodí do této školy http://www.zssnp.cz/
Stručně shrnu co psala.
Líbí se jí náš blog a od ledna hned po prázdninách by chtěly s kámoškou taky chodit v ponožkách ve škole a to tak že si schválně nechají doma přezůvky. Přečetly si školní řád ve kterým je to trochu nejasný, píše se jednak že žáci si v šatně nechají obuv a odcházejí do tříd, ale nepíše se že by se měli přezout nebo obout do přezůvek. Potom v jiný části škol. řádu je že žák má být vhodně a čistě oblečen, ale když nebude mít boty a bude mít špinavý ponožky, nevím jestli tu podmínku splní. Co myslíte vy? Udělala jsem anketu kde můžete hlasovat co si myslíte, jestli podle výkladu tohoto školního řádu můžou žáci chodit bosi nebo v ponožkách nebo nemohou. Do ankety se dostanete kliknutím na "Přidat komentář". Tato dívka kterou zatím nebudu jmenovat slíbila že v lednu napíše jak to dopadlo.
Zkopírovala jsem v přesným znění ty dvě části škol. řádu o kterých jsem psala.
----------------------
c) Žák chodí do školy vhodně a čistě upraven a oblečen.
----------------------
4. Po příchodu do budovy si žáci odkládají obuv a svršky na místa k tomu určená (v šatnách) a ihned odcházejí do učeben. V průběhu vyučování je žákům vstup do šaten povolen pouze se svolením vyučujícího.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Budou moci v této škole chodit v ponožkách?

Určitě ano 87.5% (21)
Myslím že ano 12.5% (3)
Nevím 0% (0)
Myslím že ne 0% (0)
Určitě ne 0% (0)

Komentáře

1 Petr | 19. prosince 2017 v 15:31 | Reagovat

Cau už jsem tu několikrát různě reagoval ale nikdy jsem na nic nedostal odpoved. Ale podle me je to jedno protože jak jsem již psal chodim úplně bos a nikde s tím problém není (teda jenom na tělocvik a dílny musím mít nějaké boty). Jinak to ze by s tím mel byt problém je blbost protože když se ve škole chodí v prezuvkach tak jsou v podstatě stejně špinavé jako ty ponožky jenom to na nich není tak vidět a špína se na ne tak nechyta.

2 Luky | E-mail | 19. prosince 2017 v 22:01 | Reagovat

[1]: Chodíš ve škole bos i tyto dny v zimě? Není tě zima na nohy? Jakou podlahu máte ve třídě a na chodbě? U nás máme ve třídách lino a na chodbě je to z nějakého litého materálu. Do dílny také musím mít boty, ale na tělák chodím bos, s tím není problém.

3 Petr | 20. prosince 2017 v 15:11 | Reagovat

Jak jsem již psal chodim bos i normálně takže nevím proč bych se po prichodu do školy prezouval do ponožek navíc ted když je venku mokro tak ani nemá cenu chodit v ponozkach protože by jsem je mel mokre. Jako občas když je venku fakt zima a mám boty nebo když mám po tělocviku nebo zkratka předmětech kde mám boty tak potom zbytek dne chodim v ponozkach ale jinak ne. Zima no nohy mi není jelikož chodim bos i venku takže bych řekl ze je tam spise teplo. A pokud jde o to jaké to je ve škole tak řekl bych ze skoro všude to je normální lino přičemž v satnach jsou to dlaždice a v některých třídách jsou koberce.

4 Petr | 20. prosince 2017 v 15:12 | Reagovat

Ještě by me prosím zajimalo proč vy chodite bosí?

5 Luky | 20. prosince 2017 v 21:30 | Reagovat

Pro mně je to lepší pocit, lépe se mně tak chodí, je to pro mně příjemnější a cítím se víc vpohodě.

6 Petr | 20. prosince 2017 v 23:09 | Reagovat

Kdybych nemusel tak bych tak určitě nechodil a když už tak aspoň ne v těch ponozkach sice když nejsi zvyklý chodit boso tak je to asi lepší protože když někde slapnes tak to ani necitis ale za to se na ne všechno lepí + tedka když je venku mokro...

7 Radek | 21. prosince 2017 v 16:03 | Reagovat

Mně se nelíbí bílý ponožky, já mám rád šedý nebo žlutý. Ne ale vyloženě žlutý nebo šedý, spíš takový světlý. Ale bos zatím chodím jen krátce. Začal jsem teprv na Mikuláše. Máma ze začátku dost nadávala, ale když za mnou přišel kámoš a holka, se kterou chodím v lavici, co vytírá školu fusaklema už od druhý třídě, tak mi to dovolila chodit bosky a je klid. Taťka se mě dokonce ptal, jaký ponožky a kolik jich budu chtít koupit k Vánocům, abych měl v čem chodit ve škole.

8 MG | Web | 25. prosince 2017 v 17:39 | Reagovat

[4]: ...Ještě by me prosím zajimalo proč vy chodite bosí?...
Petře, a proč ty chceš mít boty, když není zima?

9 Martin | E-mail | 26. prosince 2017 v 12:44 | Reagovat

Záleží na tom, jak to je v té škole s přezouváním doposud. Jestli jsou tam klasické šatny, ve kterých si děcka nesmí nechávat do druhého dne přezůvky nebo jsou tam skříňky, ve kterých je možné nechávat si přezůvky do druhé dne. Také bude záležet na tom, jak učitelé reagují na to, pokud někdo přezůvky nemá; tj. jestli ho posílají hned do šatny a vyzout a dál jen v ponožkách nebo jestli se nepřezouvání toleruje.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz .
 

Aktuální články

Reklama