Jmenuji se Lukáš (Luky), tento blog je můj a mojí ségry Veroniky (Unka). Chodíme bez bot v ponožkách ve škole i venku protože se nám to líbí a je nám to příjemné. Ve škole ségra od 6, já od 7 třídy ZŠ denně, potom i na střední. Já už jsem ze školy vyšel a chodím do zaměstnání kde musím mít obuv, ale v ponožkách chodím občas venku, ségra ještě chodí na střední, ale venku také občas v ponožkách chodí. Protože víme že je více liddí s touto zálibou a protože byl zrušen Clarisy blog který byl na stejné téma a který pro nás byl trochu vzorem, rozhodli jsme se udělat něco podobného a pokračovat. Tento blog by měl být jednak pro žáky a studenty kteří ve škole chodí v ponožkách nebo bosi ať k tomu mají jakýkoliv důvod, ale také pro každého kdo alespoň občas chodí v ponožkách venku a v místech kde se obvykle nosí boty. Jak se bude blog vyvíjet bude záležet i na vás, budeme rádi když nám budete posílat fotky, články a odkazy na toto téma. Chtěli bychom aby tento blog byl spíše o chození v ponožkách a punčochách než úplně bosky, protoře bosých blogů a webů již existuje několik. Ale příznivci chození úplně bosky budou také vítáni.


Odpověď paní učitelky

24. března 2016 v 16:46 | Unka |  Vaše příběhy
Dostala jsem odpověď od paní učtelky které se v komentáři ptal MG jak to chodí s přezouváním ve škole kde ona učí. Tada je její odpověď:

Na počátku školního roku věnuji čas tomu, abych studenty seznámila s pravidly chování a práce ve škole. Z mých zkušeností vyplývá, žestudenti jsou ochotni akceptovat i poměrně náročná pravidla, pokud je s niminěkdo seznámí a vysvětlí jim jejich význam. Jedním z pravidel je právěpřezouvání, které je u nás stanoveno ve školním řádu, kde jsou konkretizovány ipodmínky pro obuv, kterou mají žáci ve škole mít. Přezutí nesmí zanechávat napodlaze zejména černé šmouhy a rýhy. Pokud žák přezůvky nemá, musí ze šatnyvyjít na "čistou chodbu" bos. Některým žákům to nevadí a nenos í přezůvkypravidelně. Jiní občas přezůvky zapomenou a musí být ve škole v ponožkách,i když třeba nechtějí. Někdo to může vnímat jako trest, ale řekla bych, ževětšina žáků to vnímá jako přirozený důsledek toho, že přezůvky nemají.
Před několika lety jsme ve škole zkoušeli volnější režimohledně přezouvání. Pokud někdo neměl přezůvky, mohl si nechat boty, pokud sipodrážky umyl na WC a omluvil se službě. Studenti toho ale ve značné mířezneužívali a část přezůvky nenosila. Tyto studenty jsme později zapisovali apsali jim poznámky, což nikam nevedlo. Těm co se přezouvali, pro změnu vadiloto, že se přezouvají, zatímco ostatní chodí, po škole v botách. Některýmžákům, kteří skutečně zapomněli přezůvky, vadil zápis zapomenuté pomůcky. Bylo to spojeno ale i s dalšími problémy zejména v zimních měsících, kdy desítky žáků po ránu putovaly na WC, aby si omyly obuv a přidělávaly tím práci nejen uklizeč kám, ale i školníkovi, neboť nejednou se jim podařilo ucpat odpady u umyvadel. Požadavekna opětovné zavedení kontrol přezouvání vyplynul z jedné diskuse, kteroujsem měla se třídou na školním výletě. Později jsem o tom hovořila i s rodičia na pedagogické radě bylo následně rozhodnuto o znovuzavedení kontrolpřezouvání.
Vyučující nemají nařízeno se přezouvat, ale naprostá většinaz nás se po příchodu do práce přezouvá. Sama si nedovedu představit, žebych celé vyučování trávila ve škole v kozačkách.
Pokud čtenáře Vašeho blogu bude opět něco zajímat, můžete mi napsat. Netušila jsem, že bosé chození může studenty inspirovat k tomu, že o tom vytvoří blog. Na druhou stranu proč ne. Bosá chůze je pro lidské tělo přirozenější a zdravější a pokud člověk odloží boty třeba v létě, je to příjemná změna.
Ája.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Ondra | 29. března 2016 v 12:58 | Reagovat

Poznámku bych kvůli takový kravině taky dostat nechtěl. To je fakt lepší chodit v ponožkách, jenom aby se naši nic nedozvěděli a nebyl průser ještě doma. Já bych se chtěl zeptat, jestli můžu, jestli jste také chodila v ponožkách, když jste neměla přezůvky nebo jestli jste je vždycky nosila a nikdy nevynechala a chodila jste do školy nebo jestli se za to dávaly jen poznámky.

2 Ája | 3. dubna 2016 v 18:52 | Reagovat

Také zastávám názor, že dávat poznámky nebo pětky za zapomenuté pomůcky jakými jsou přezůvky nebo věci na tělocvik nic neřeší. Studentům to zhoršuje hodnocení předmětu, i když se  třeba jinak učí a prospívají. Když jsem ještě chodila do školy a zapomněla přezůvky, tak jsem chodila ve škole v ponožkách případně v silonkách, pokud jsem šla do školy v sukni. Úplně bosa jsem chodila snad jen v červnu, když jsem měla na nohou jen sandály nebo boty na podpatku.

3 Ája | 5. dubna 2016 v 13:27 | Reagovat

Když jsem chodila do školy já, tak jsme zápis kvůli přezůvkám nedostávali. Podobně se postupovalo i v případech, kdy kterýkoliv žák zapomněl úbor a přezůvky na tělocvik. Zkrátka cvičil bos a ve spodním prádle a hotovo. Naopak jsme se jako studenti snažili vyhýbat poznámkám ze školy, protože to znamenalo dostat doma od rodičů další trest nebo i tresty. Autoritu školy v tehdejší době a v současnosti v nelze porovnávat. Nicméně i dnes se najdou rodiče a není jich překvapivě tak málo, kteří tvrdě trestají potomky kvůli poznámkám ze školy. Proto marginální záležitosti jakými je zapomínání přezůvek, ke kterému na školách vždy docházelo, dochází a bude docházet nechci trestat poznámkami. Pokud žák nemá přezůvky a jde ze šatny v ponožkách, považuji to za vyřízenou záležitost. Už několik žáků mi dalo najevo podobně jako Ondra, že je to pro ně nejlepší řešení, pokud zapomenou přezůvky. Lepší, než kdyby se o tom kvůli poznámce dozvěděli rodiče.

4 Radek | 7. dubna 2016 v 17:57 | Reagovat

Já chodím občas v ponožkách i tak, takže u mě to nehrozí. Ale když si třeba zapomenu věci na tělák, tak cvičím bos, protože náš učitel to zapisuje a dává poznámky kamsi na internet a naši to pak čtou. Už jsem kvůli tomu doma i dostal, když toho bylo víc.

5 Luky | 7. dubna 2016 v 20:10 | Reagovat

[4]: Do jaké chodíš školy? Chodí občas v ponožkách kromě tebe i někdo další?

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz .
 

Aktuální články

Reklama